På bilden: Emmie Ekdahl.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Emmie Ekdahl lägger racket på hyllan: ”Tiden är tyvärr begränsad”

ANNONS

14-rankade Emmie Ekdahl avslutar sin elitkarriär. 32-åringen tillhörande WAP Linköping Padel Club meddelar sitt beslut på sina sociala medier.

”Beslutet känns rätt och jag är väldigt förväntansfull inför alla roliga saker som kommer att hända 2023”, skriver Emmie Ekdahl.

Den i Sverige framgångsrika padelspelaren Emmie Ekdahl inleder 2023 med att avsluta sin professionella padelkarriär. Ekdahl spelade under den här säsongen med Lisa Andersson, med vem hon till exempel i år nådde kvartsfinal på SM med. I Stockholms elbolag Open nådde paret final men föll mot Bille Gajic och Anna Åkerberg.

”De senaste sex åren har jag varit involverad i denna fantastiska sport. Jag har haft förmånen att uppleva fyra mästerskap i olika delar av världen, träffat vänner för livet, delat roliga stunder på och utanför planen med mina partners in crime: Lisa Andersson, Antonette Andersson, Åsa Eriksson Krüeger, Carolina Navarro Björk och Dani Dios”, skriver Ekdahl på Instagram och fortsätter:

”Tiden är tyvärr begränsad och jag känner att jag kan göra mer i tränarrollen och stödja andra kvinnliga spelare i stället för att tävla för mig själv. Beslutet känns rätt och jag är väldigt förväntansfull inför alla roliga saker som kommer att hända 2023”.

”Du är en sann inspiration”

Emmie Ekdahl driver projektet ”She plays”, tillsammans med We Are Padel (WAP). En satsning för alla tjejer som vill upptäcka och utveckla padel tillsammans. I år har hon tränat 750 tjejer. 

”Du är en sann inspiration. Grattis till alla kvinnor som kommer att få möjlighet att arbeta med dig framöver”, kommenterar Ekdahls ex-partner Lisa Andersson. 

Ekdahls karriärfacit enligt Rankedin landade på 69 vinster och 33 förluster. Hon tog SM-brons tillsammans med Carolina Navarro Björk 2021 och har representerat det svenska landslaget vid flertalet tillfällen. 2020 tog hon två SPT-titlar och avslutade året som Sverige-tvåa. 

 


ARKIV: Läckert konstslag av Emmie Ekdahl. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: