Virginia Riera och Patricia Llaguno.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Världsspelarna separerar — efter två år: "Stolt över allt vi uppnått"

ANNONS

Patricia Llaguno och Virginia Riera har bestämt sig för att gå skilda vägar. Samarbetet varade i två säsonger och Mastersfinalen i Barcelona var parets sista turnering.

Även om det kan kännas som att Patricia Llaguno och Virginia Riera spelat tillsammans länge och är synonyma med varandra, har de "bara" spelat två säsonger tillsammans. Nu separerar paret från varandra.

Mastersfinalen i Barcelona, där duon tog sig till en semifinal, blev deras sista turnering tillsammans.

"Att dela dessa två år vid din sida har varit en unik och underbar upplevelse. Jag har njutit av varje dag tillsammans och jag är väldigt stolt över allt vi har uppnått", skriver Llaguno på sina sociala kanaler.

Bara godkänd säsong för topp tio-spelarna

Världens åttonde bästa spelare, Patricia “Patty” Llaguno, och den sjunde-rankade Virginia Riera har haft en okej säsong, men de har inte förbättrat sina prestationer från 2021, då paret tog en titel och var i tre finaler. 

I år har Gemma Triay/Alejandra Salazar och Paula Josemaria/Ariana Sánchez varit för bra, och Llaguno/Rieras höjdpunkt var en finalplats i Bryssels WPT Open.

Paret går nu vidare och det är oklart vilka de kommer att bilda nya par med. På marknaden finns Delfi Brea, som inte har någon partner för 2023, eftersom Marta Marrero har slutat efter den här säsongen.


ARKIV: Lucho Capra med en delikatess som får igång publiken. 

Den här artikeln handlar om: