Luigi Carraro, Internationella Padelförbundets president.
Foto: FIP
Internationell padel

FIP-bossen: "Premier Padel kan få 20 turneringar nästa säsong"

ANNONS

Premier Padel kan ha 20 turneringar redan nästa säsong, men bara om spelarna är fria och inte skriver kontrakt med World Padel Tour, säger FIP:s president Luigi Carraro i en intervju med argentinska Olé.

Milanos P1-turnering i helgen blev avslutningen för Premier Padel tourens säsong. Det blev åtta turneringar under tourens första år, i stället för de tio som Internationella Padelförbundet (FIP) lovade före säsongen.

Nästa säsong kommer det att bli minst lika många, säger FIP:s ordförande Luigi Carraro i en intervju med argentinska Olé

Spelarnas kontrakt med konkurrerande World Padel Tour löper ut 2024, och tanken är att Premier Padel ska arrangera betydligt fler tävlingar.

— Vi har prioriterat idrottarnas hälsa. 2023 är vi redo att ha tolv evenemang, även om vi kommer att komma överens om det när kalendern fortskrider, och ja, från och med 2024 kommer vi att ha minst 24 turneringar, säger Carraro till Olé.

Premier Padels tävling på Foro Italico i Rom bjöd på fullsatta läktare. Foto: FIP.

World Padel Tour har gett spelarna ett nytt kontraktsförslag som börjar gälla 2023 och sträcker sig fem år framåt. Hittills har spelarföreningen (PPA) vägrat att skriva under och ställt sig på FIP:s och Premier Padel:s sida.

— Tillåt mig att inte göra uttalanden om andras uttalanden. Vad jag kan säga är att om spelarna är fria nästa år, kommer Premier Padel att uppfylla kraven på att organisera minst 20 evenemang.

"Saker att förbättra"

Ordföranden säger att alla åtta spelplatser 2022 kommer att återkomma 2023, vilket innebär att Premier Padel också kommer återvända till Roland Garros nästa år.

Under turneringen i Egypten var det problem med både vädret och brist på publik.

— Vår filosofi är att stärka traditionella spelplatser som Spanien, Mexiko och Argentina och expandera till nya marknader för att bli en global sport. Var turneringen i Egypten perfekt? Nej, det finns inga perfekta turneringar vi tar med oss saker från samtliga för att förbättra dem.

Han fortsätter:

— När det gäller vädret kan vi inte säga något, men om vi hade kunnat marknadsföra turneringen tidigare i förväg hade läktarna varit fulla.


ARKIV: Javi Garrido springer olyckligt in i nätstolpen under Premier Padels turnering i Milano.

Foto: Premier Padel. 

Du kanske även vill läsa:
World Padel Tour om PPA:s anklagelser: "Faller inom ramen för förtal"
World Padel Tour om PPA:s anklagelser: "Faller inom ramen för förtal"
Han trotsar PPA — skriver under WPT-kontraktet och lämnar förbundet
Plus Han trotsar PPA — skriver under WPT-kontraktet och lämnar förbundet
Den här artikeln handlar om: