Spt-masters i Norrköping
Sara Pujals och Baharak Soleymani.
Foto: Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Vände och vann i semifinalen — förhandsfavoriterna möts i Masters-finalen

ANNONS

Damernas semifinaler på Mastersslutspelet i Norrköping avgjordes under söndagsförmiddagen och det blev till slut förhandsfavoriterna som knep finalplatserna. Men det satt långt inne för Baharak Soleymani och Sara Pujals, som var illa ute mot Ajla Behram och Lisa Andersson. 

Som så många gånger förr lyckades Baharak Soleymani tillsammans med partner Sara Pujals vända underläge och kriga ända in i kaklet för en seger när det gällde som mest. Tre set krävdes mot Ajla Behram och Lisa Andersson för att ta sig till final i SPT-Masters i Norrköping, siffrorna slutade 3-6, 6-4, 6-3. 

Fint over head-spel från Andersson

Ajla Behram kamperar i vanliga fall ihop med Matilda Hamlin, men då hon är gravid och därför blir borta från padeln under en tid, klev Lisa Andersson in i hennes ställe under SPT-Masters i Norrköping. Något som Andersson gjort med den äran turneringen igenom och semifinalen var inget undantag. Hon visade gång efter annan prov på sina fina over head-egenskaper när hon matade på med tunga viboras på de höga lobbar mot mitten som serverades av Soleymani/Pujals inledningsvis i matchen.

Bäst när det gäller

Första set tillskrevs Behram/Andersson och de fortsatte i samma anda även i andra set genom ett break direkt. Men sakta men säkert hittade Soleymani/Pujals tillbaka till sitt spel och riktade bort sina lobbar mot mitten och Anderssons slägga. Sin vana troget var duon även som allra bäst när det gällde som mest — och plockade hem viktiga poäng i flera av matchens många Golden Points. 

När det var dags för tredje avgörande set så hade Soleymani/Pujals tagit över rodret och det var de som styrde matchen. Trots fint spel och framförallt bra försvar från Behram/Andersson, som gjorde det besvärligt för den svensk-spanska duon så kunde favoriterna ta hem matchen. 

I finalen ställs de mot Amanda Girdo/Helena Wyckaert som, till kontrast från den andra semifinalen, stod för en bekväm seger mot Cornelia Lister/Maria Picio med vinst i raka set, 6-2, 6-2.


ARKIV: Barre slår sig olycklig i huvudet under gruppspelet på SPT Masters i Norrköping. 

Foto: Padel-television.

Den här artikeln handlar om: