Paquito Navarro & Juan Tello.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Nya stjärnparet vann sin första WPT-titel: "Jag var tvungen att vinna en final"

ANNONS

Det färska samarbetet mellan Juan Tello och Paqutio Navarro har redan nått sin första framgång. I finalen av WPT-säsongens sista Open vann paret i tre set mot Pablo Lima och Franco Stupaczuk och blev därmed mästare i Mexiko.
Slutresultatet skrevs till 7-6, 1-6, 7-5. 

— Jag var tvungen att vinna en final, säger Juan Tello efter matchen.

I en aldrig tidigare skådad final mötte det nybildade paret Paquito Navarro och Juan Tello, Pablo Lima och Franco Stupaczuk i Mexiko. För Navarro och Tello var det deras första final som par, medan Stupa och Lima var ute efter sin tredje titel och visade varför de är ett av årets bästa par.

Matchen fick en frenetisk start och båda paren höll sina servar stabilt fram till tiebreak. Där dök Paquito upp, storspelade, och vände matchen till Navarro och Tellos fördel, som tog det första setet.

Lima och Stupas comeback lät dock inte vänta på sig. Den argentinsk-brasilianska duon kom tillbaka ut på banan med storm, och på bara 28 minuter fick de med sig två breaks, och tog matchen till ett avgörande i tredje set.

I det sista setet var det inledningsvis jämnt skägg mellan paren, men Navarro och Tello utnyttjade sin enda break-möjlighet för att vinna setet och hela turneringen.

“Var tvungen att vinna en final"

Slutresultatet blev 7-6, 1-6, 7-5 för det nybildade paret, som vann sin första titel. 

— Jag hade som en nagel i ögat, jag var tvungen att vinna en final, för titeln jag vann med Chingotto spelade vi inte matchen (vinst på W.O). I dag var det tack vare Paquito, han får ut det bästa ur sina lagkamrater", säger Juan Tello efter att ha vunnit sin andra WPT-titel.

Navarro och Tello blev det sjätte paret att vinna en titel den här säsongen. World Padel Tour kommer att vara i gång igen i mitten av december, när säsongens bästa spelare möts i Barcelona för Master-finalen.


ARKIV: Stjärnan tappar humöret under Amsterdams WPT.

Du kanske även vill läsa:
Fjärde raka titeln bärgad — de blev Mexikos första kvinnliga mästare
Fjärde raka titeln bärgad — de blev Mexikos första kvinnliga mästare
Den här artikeln handlar om: