Gemma Triay & Ale Salazar firar.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Fjärde raka titeln bärgad — de blev Mexikos första kvinnliga mästare

ANNONS

Gemma Triay och Ale Salazar vann finalen i World Padel Tour Mexico Open mot Paula Josemaria och Ari Sanchez. Därmed säkrade de sin fjärde raka titel och blev Mexikos första kvinnliga mästare.

I den mest upprepade finalen, under en och samma säsong i World Padel Tours historia, mötte Ari Sanchez och Paula Josemaria Gemma Triay och Ale Salazar för 13:e gången.

Båda paren anlände till finalen i Mexiko med siktet inställt på Masterfinalen i Barcelona där kampen om förstaplatsen av världsrankingen kommer avgöras.

Triay och Salazar kom in i matchen extremt fokuserade, och med ett aggressivt spel bröt de motståndarnas serve två gånger för att ta en 6-3-ledning. I början av det andra setet lyckades Sanchez och Josemaria utjämna matchen, men det andrarankade paret svarade starkt och tog matchen till tiebreak. Där var Triays kraftfulla spel vid nätet nyckeln till att Triay och Salazar tog hem matchen med 6-3, 7-6, efter en timme och fyrtiofem minuters spel.

“Kul att slåss om topplaceringen i rankingen”

—Vi hade ingen marginal för misstag och vi har gjort det väldigt bra de senaste veckorna. Det var väldigt komplicerat, om vi hade förlorat i dag hade det varit svårt att kämpa för förstalatsen, men det ska bli kul att slåss om topplaceringen i rankingen i Masterfinalen i Barcelona,  säger Triay efter matchen.

Med de poäng som de fick i och med titeln i Mexikos WPT krympte Gemma Triay och Ale Salazar avståndet till mindre än 200 poäng upp till Josemaria och Sanchez, vilket betyder att det par som får det bästa resultatet i Masterfinalen i Barcelona kommer att avsluta året som nummer ett i världen.


ARKIV: Albin Olssons med ett imponerande slag under Malmös WPT.

Den här artikeln handlar om: