WPT Master Buenos Aires
Fernando Belasteguin & Arturo Coello.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Bela frälser hemmapubliken — klar för final: ”Här trivs han”

ANNONS

Det var folkfest i La Rural Buenos Aires. Fullsatt arena då hemmaguden Fernando Belasteguin tillsammans med sin partner Arturo Coello kvalificerade sig för ännu en finalplats. Detta skedde med en seger i semifinalen mot det nya paret Coki Nieto och Martin Di Nenno med siffrorna 7-5, 6-4.

— Det glädjer mig att Bela får spela final här i Buenos Aires. Vi är så tacksamma. Det är två bra spelare vi möter så vi var tvungna att hålla hög nivå för att vinna, säger Arturo Coello i segerintervjun efter matchen.  

Di Nenno/Nieto hade en överraskande seger i ryggen från gårdagens semifinal mot Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia och kunde ta med sig mycket av den energin in i matchen.

Det började nervöst. Paren bröt varandras servar fram och tillbak. Det bjöds på bra, böljande spel och flertalet supersmashar signerade Coello som studsade högt ut i publiken. Första setet blev jämnt men Bela/Coello kunde till slut ta hem det med 7-5. I andra set hade Bela som så ofta läst av spelet och det blev lite enklare än första och nu är han i final på hemmaplan — det blir inte svårt att lista ut vilka publiken kommer att hålla på.

”Men någon måste kliva fram där”

Det är helt klart att Bela bidrar med mycket ledarerfarenhet till paret. Nu ställer sig många frågan hur Coello/Tapia kommer fungera ihop nästa säsong:
 
— Vem ska bli ledaren nästa år mellan Coello/Tapia?. Ingen av dem har några naturliga ledaregenskaper. Men någon måste kliva fram där. Men det ska bli ett väldigt kul par att se nästa år, säger expertkommentator Beharal Soleymani i Viaplays sändning. 

I morgon söndag väntar finalen. Då ställs Coello/Bela mot vinnarna av semifinal två mellan Juan Lebron/Ale Galan och Feder Chingotto och Juan Tello.
Vid seger för Bela/Coello kliver paret upp på rankingen till det andra bästa paret efter världsettorna Juan Lebron/Ale Galan.


Arkiv: Martin Di Nenno lurar Bela/Coello med sidoglas-boost.

Den här artikeln handlar om: