Internationell Padel
Leo Augsburger.
Foto: APT Padel Tour.
Internationell padel

Argentinska jättetalangen Leo Augsburger väljer Nox — satsar mot WPT

ANNONS

Den 18-åriga supertalangen Leo Augsburger, rankad som etta på hemmaplan i Argentina, väljer att skriva på för Nox. 
Det meddelar märket i pressmeddelande. 

”Som många vet var min dröm som barn att spela Nox”, skriver Augsburger på Instagram. 

Talangen som väntas bli en världsledande spelare de kommande åren (han fanns med när Padel Alto rankade världens största talanger) gör debut redan den här veckan för Nox. Han har fått ett wild cart till WPT:s Masters-tävling som drog i gång i dag i huvudstaden Buenos Aires. 

Där kommer han spela med Tino Libaak, även han från Argentina som också väntas gå en ljus framtid till mötes. Paret ställs där mot Windahls övermän från Malmö — Javi Ruiz (24) och Pablo Lijo (48) — väntar. 

Förutom att Augsburger kommer att representera Nox kommer han dessutom att flytta från Argentina till Barcelona i januari. Där kommer den tidigare APT-spelaren att träna med Agustin Tapia och hans tränare Pablo Crosetti.

Hans partner flyttar med

"Som många vet var min dröm som barn att spela för Nox, och i dag kan jag berätta att den drömmen har gått i uppfyllelse. I går undertecknade vi kontraktet. I januari kommer jag att åka med min partner Tino Libaak för att träna i Spanien med hela Agustin Tapias team och under order av Pablo Crosetti som tränare och lärare”, skriver Augsburger. 

Leo Augsburger är en kraftfull backhandspelare med sina 190 centimeter. Hans partner Tino Liibak, flyttar också till Barcelona. 

Nox meddelade även i pressmeddelandet att de blir officiell racket-sponsor till WPT-Master i Buenos Aires som alltså startade i dag. 


ARKIV: Linus Frost med läckert slag utanför buren på APT. 

Foto: APT

Den här artikeln handlar om: