WPT Malmö
Daniel Windahl
Foto: PadelDirekt.
World Padel Tour

Windahl hyllas trots förlusten: ”Viktigt få fram fler som honom”

ANNONS

Tung förlust för Windahl/Solano. Tack vare ett Wildcard gick de direkt in i huvudrundan. Men där tog det tvärstopp direkt mot det spanska paret Pablo Liljo Santos (51) /Javier Ruiz (24), förlusten skrevs till 6-2, 0-6, 3-6.

— Det är ett starkt par. Jag vet inte vad som hände med dem efter första set men från vår sida kände vi att vi hade inget att förlora. Och därför började vi sakta men säkert att spela avslappnat och därför också bättre, sa Pablo Liljo Santos i segerintervjun efter matchen.

Det som började ju så bra. I förstaset hade Daniel Windahl och Jose Solano kontroll och satt i förarsätet. Enkel vinst med 6-2. 
Men sedan hände något. Det blev omvända roller. Spanjorerna började hitta sitt spel och Windahl/Solano gjorde enkla misstag. Sifforna sprang iväg och spanjorerna kunde ta andra set överlägset med 6-0. 

Tio raka vunna game
I tredje set fortsatte spanjorerna att spela bra , de hade en svit på tio raka vunna game.  Svårigheterna fortsatte för Solano/Windahl och de kunde inte störa spanjorernas momentum som de hade hittat.

Efter matchen ville Pablo Liljo Santos lyfta fram betydelsen av att fler spelare som Daniel Windahl kommer fram i sporten.

— Han är bra verkligen. För att få sporten att växa är det viktigt att få fram spelare på toppnivå utanför Spanien och Argentina. Daniel gör det bra, avslutade Pablo Liljos Santos i segerintervjun.


Arkiv: Daniel Windahl lurar Coello

Foto: Premier Padel

Den här artikeln handlar om: