VM DUBAI
Portugal besegrade favoriten Brasilien.
Foto: Portugals Padelförbund
VM 2022

Överraskningen: Brasilien utslagna ur VM efter en jättevändning

ANNONS

Portugals herrlag är klara för semifinal i VM i Dubai efter en överraskande seger över Brasilien i kvartsfinalen. Toppspelare från WPT som Pablo Lima, Lucas Campagnolo och Lucas Bergamini i fick se sig besegrade.

Brasilien var favorit till bronsmedaljen i VM efter storfavoriterna Argentina och Spanien. Men allt tog slut i kvartsfinalen efter en fantastisk vändning av Portugal.

I den första matchen vann Brasilien som väntat med Lucas Campagnolo och Lucas Bergamini i två set. I den andra matchen spelade Portugal sedan oavgjort i nyckelmatchen efter att bröderna Deus vänt matchen och vunnit det sista setet med 6-1.

Pablo Lima och Lucas Cunha storfavoriter

Men i den avgörande och tredje matchen var Brasilien med storstjärnan och den tidigare världsettan Pablo Lima och Lucas Cunha stora favoriter. De ställdes mot APT-spelaren Miguel Oliveira och Afonso Ramos.

Efter 6-3 till Brasilien i första set trodde alla att favoriterna skulle vinna. Men sedan hände något. I det andra setet vann Oliveira och Ramos med 6-4 och tog sedan det tredje setet med 7-5.

VM i Dubai kommer inte minnas som Brasiliens bästa mästerskap. Tidigare under dagen blev damlandslaget utslaget efter en skandal från arrangören.

Under fredagen möter Portugal Argentina i semifinal. I den andra semifinalen möter Spanien Frankrike. Portugal bör ha goda chanser att vinna bronsmedaljen i en kommande match om tredjepriset mot Frankrike.


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Argentinska stjärnan tappar humöret och sparkar i väg en boll rakt in i WPT-publiken. 

 

Du kanske även vill läsa:
"Gick och la oss med en stor klump i magen"
Plus "Gick och la oss med en stor klump i magen"
Drömmen om medalj borta — Sverige förlorar kvartsfinalen mot Argentina
Drömmen om medalj borta — Sverige förlorar kvartsfinalen mot Argentina
Den här artikeln handlar om: