VM DUBAI
Carolina Navarro Björk & Ajla Behram
Foto: Viktor Andersson.
VM 2022

Sverige vinner igen i Dubai — tappade inte ett enda game

ANNONS

Som väntat blev det seger i Sveriges andra gruppspelsmatch mot Förenade Arabemiraten. Värdnationen hade ingenting att sätta emot svenskorna som vann utan att släppa ett enda i game — i samtliga tre matcher. 

Sverige följde upp gårdagens storslagna seger mot Frankrike med en klar vinst mot Förenade Arabemiraten, tidigt på morgonen under padel-VM:s andra dag i Dubai. 

Om det var någon som var lite tung i benen från gårdagens batalj mot fransyskorna var det inget som märktes av i den andra gruppspelsmatchen. Det var förvisso svårt att avgöra då segern var lika klar som morgonsolen i Dubai var stark — svenskorna förlorade inte ett enda game i någon av de tre matcherna. 

Ida Jarlskog och Smilla Lundgren var först ut och för Jarlskog, som var med och säkrade vinsten i en tuff och tight match mot Frankrike dagen innan, blev morgonens match en bra nedvarvning.

För Smilla Lundgren var det första matchen i Dubai, och även om det inte är rättvist att kalla det för en värdemätare såg spelet på forehandsidan bra och stabilt ut. Trots att siffrorna rann i väg direkt, var Lundgren/Jarlskog påkopplade matchen igenom. Slutsiffrorna skrevs 6-0, 6-0 i en match som var över på 34 minuter.

Spel mot ett mål

Om match ett var över snabbt, var det ändå inget mot match nummer två, där Carolina Navarro Björk spelade sin andra match i turneringen tillsammans med Sandra Örtevall som gjorde sin första. På 28 minuter säkrade svenskorna matchen och totalsegern i två raka set. Det fanns inte någonting att klaga på — å andra sidan blev de aldrig riktigt testade men att upprätthålla fokus i en match med så lågt tempo är ändå en bedrift.

Tredje matchen var Amanda Girdos och Ajla Berhams uppgift att ta sig igenom. Att spela en match som redan är avgjord och därtill mot ett lag som är så långt ifrån i nivå som Förenade Arabemiraten är — är varken det enklaste eller roligaste. Men Girdo/Berham fortsatte likt sina lagkamrater att spela med stort lugn och tålamod trots sin överlägsenhet.  

Nej, det blev inte så mycket match av det hela, men en fin uppvärmning inför mötet mot Paraguay senare i eftermiddag. En match som väntas bli betydligt tuffare än morgonens genomkörare. Den startar inte innan 19.00 lokal tid, alltså klockan 16.00 svensk tid. 

Sverige ångar på i soliga Dubai och har tagit ett steg närmre gruppsegern, som i och med vinsten mot förhandsfavoriten Frankrike, verkligen är inom räckhåll. {{ AD HERE }


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Barre kämpar ända in i kaklet i Sveriges match mot Frankrike under padel-VM i Dubai. 

Du kanske även vill läsa: Svensk drömstart på VM — besegrade storlaget Frankrike: ”Så jävla gött”
BETYG: Så bra presterade svenskarna mot Frankrike
Plus BETYG: Så bra presterade svenskarna mot Frankrike
Den här artikeln handlar om: