VM Dubai
Foto: FIP Padel.
VM 2022

Svensk drömstart på VM — besegrade storlaget Frankrike: ”Så jävla gött”

ANNONS

Sverige skräller och vinner den första matchen i gruppspelet i VM i Dubai mot världsnationen Frankrike. 
Den avgörande andra segern stod Ida Jarlskog och Åsa Eriksson Krüeger för när de i en jämn, tajt och välspelad match där de besegrade Melissa Martin/Fiona Ligi med 6-4, 5-7, 6-3.

”Bara så jävla gött”, skriver Amanda Girdo i ett sms till PadelDirekt.

De två svenska spelarna kunde rida vidare på det momentum som Amanda Girdo och Carolina Navarro Björk hade skapat från en överlägsen seger i första matchen. Det märktes att det svenska laget hade fått ett par dagar på sig att acklimatisera sig till utomhusspelet och den höga temperaturen i Förenade Arabemiraten, där VM spelas.

I tredje set, när allt skulle avgöras, lyckades svenskorna i ett långt game bryta fram till 2-1, vilket blev matchavgörande. Jarlskog lyckades hämta upp en smash och kunde sedan själv trycka ner en vinnande volley. Efter det var det egentligen raka vägen till seger. De två första seten var annars jämna där svenskorna bröt sent i det första och där fransyskorna bröt sent i andra. 

Både Ida Jarlskog och Åsa Eriksson Krüeger stod för stabila insatser och var påkopplade direkt. Det syns att Ida har tagit flera steg i sin padelsatsning. Hon är mer säker i sitt försvarsspel och vann många poäng med sin hårda backhand, som ger poäng både i volleys och i serven och som ofta överraskade. Eriksson Krüeger var bra från start till mål och visade att hon är tillbaka bra från både skada och sjukdom. 

För lite mer än ett år sedan blev det svenska damerna överkörda av Frankrike på EM. 

Körde över par med världsspelare 

I den första matchen stod Amanda Girdo och Carolina Navarro Björk för en utmärkt insats tillsammans, där Girdo precis som i VM-kvalet i Derby, spelade på forehandsidan. En position hon återigen hanterade med den äran. Navarro Björk/Girdo breakade fransyskorna, med världsspelaren Alix Collombon (24 på WPT-rankingen) som pelare, direkt och släppte bara ett game. En drömstart för det ledande svenska paret.

”Kändes väldigt kul att spela idag. Älskar att spela lagtävling och känna att man har ett helt lag som stöttar. Extra kul att spela så bra som vi gör i första matchen och visar att vi verkligen kan vinna. Sen att Åsa och Ida går in och vinner är bara så jävla gött”, skriver Amanda Girdo i ett sms till PadelDirekt. 

Navarro Björk ledde laget precis som hon förväntas göra och gjorde knappt ett misstag. Detsamma gällde Girdo som trots att hon spelade forehand, som så ofta, avgjorde mängder av bollar. Det svenska spelet var både säkert defensivt men samtidigt vågat och aggressivt offensivt — en perfekt kombination.

I morgon redan 06.00 spelar Sverige mot Förenade Arabemiraten i lagets andra gruppspelsmatch. 

 


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 

Den här artikeln handlar om: