Anna Åkerberg, Amanda Girdo och Baharak Soleymani.
Foto: Martin Nilsson
Padel-EM

Sverige föll klart mot Frankrike — igen: ”De är riktigt jävla bra”

ANNONS

Sverige stökades över fort av jättefavoriten Frankrike i EM-semifinalen i Marbella.
Nationernas andra möte på fyra dagar — en något märklig lottning.
—  Det känns väldigt konstigt, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt.

PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

MARBELLA

Det började bra för en extremt tänd Baharak Soleymani och den alltid lika lugna partnern Ajla Behram i match 1. De knep fyra game i första set — men sedan levererade fransyskorna i princip en karbonkopia av Sverige-krossen i gruppspelet.

— De är riktigt jävla bra. Vi hängde med upp till fyra lika men de har en bredare repertoar. Det jag känner spontant är lobbarna, där är de så mycket bättre än oss. Och att de väljer rätt slag vid rätt tillfälle, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt. 

Efter det där första setet var det inte mycket att hurra över för Sverige. ”Barre” och Behram nollades av Melissa Martin/Amelie Detriviere i andra set.

— Luften går ur en i andra set... vi ger allt men man börjar försöka hitta genvägar, man försöker trycka men det ger bara utdelning när vi lyckas kicka ut. I första set gör vi det bra med lite lösare slag, men sen blir det frustrerat och man börjar trycka. Det blir inte bra.

”Slut både mentalt och fysiskt”

I match 2 fick vi se debutanten Sandra Örtevall bredvid Matilda Hamlin — de två som var åsidosatta i kvartsfinalen i går. Som väntat blev det brakförlust mot det starka franska paret Lea Godallier/Mai Vo. Godallier och tidigare nämnda Detriviere återfinns kring 30-strecket på världsrankingen.

Sveriges stjärna Baharak Soleymani medger att värmen i Marbella påverkar henne, och förmodligen övriga svenskar, ganska mycket.

— Jag känner att man tar slut både mentalt och fysiskt. Det är krävande, kanske särskilt för mig som inte har fysiken jag vill ha (rehabar fortfarande en allvarlig knäskada intensivt). De sätter sån press hela tiden, Collombon är jättebra, vi svenskar möter ju inte så högt rankade spelare ofta.

Frankrike i gruppen och nu i semin. Hur ser du på lottningen?
— Det känns väldigt konstigt. Jag hade hellre haft Italien, det är lite tråkigt att vi fick Frankrike igen... men vi gick in och tänkte 'NU KÖR VI'. Vi hoppades kunna chocka dem eftersom vi visste att de räknat hem det redan innan.

Nu väntar bronsmatch mot Italien kl. 14.00 på lördagen för det svenska damlandslaget.


Matcherna (bäst av tre)

Match 1
Baharak Soleymani/Ajla Behram —
Melissa Martin/Amelie Detriviere
Resultat: 4–6, 0–6

Match 2
Sandra Örtevall/Matilda Hamlin —
Lea Godallier/Mai Vo
Resultat: 2–6, 1–6

Match 3
Amanda Girdo/Anna Åkerberg —
Alix Collombon/Charlotte Soubrie

Resultat: 4-6, 6-2, 6-4


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.

Den här artikeln handlar om: