Daniel Appelgren och Linus Frost.
Foto: FIP
Internationell padel

Tung förlust för Appelgren/Frost i Norge

ANNONS

Det blev inte den roligaste av norgehistorier för Daniel Appelgren och Linus Frost till slut. Efter två övertygande segrar i FIP Rise i Drammen tog det stopp i kvartsfinalen. Spanjorerna Daniel Martinez och Oier Zuazua vann med 6-4, 1-6, 6-3.

Det krävdes tre set för att utse en vinnare i kvartsfinalen mellan Daniel Appelgren/Linus Frost och Daniel Martinez/Oier Zuazua på Drammen Padel i Norge.            

Svenskarna, som sopade mattan med motståndet under gårdagens åttondelsfinal, inledde dock inte dagens kvartsfinal på bästa vis. Första set tillskrevs spanjorerna efter att Appelgren/Frost inte alls kom upp i samma nivå som under gårdagens åttondelsfinal mot Cristobal Garcia/Fredrik Ask. 

Momentum försvann

Om första set var spanjorernas, var däremot det andra definitivt svenskarnas. Appelgren hittade återigen rätt i försvaret och Frost fick i gång sin bössa ordentligt ju längre matchen led. Humöret höjdes och svenskarna kunde knyta sina nävar titt som tätt, i ett set som rann i väg till 6-1 i fördel för Appelgren/Frost. 

Men det svänger fort i padel. Trots att Appelgren/Frost stundtals visade prov på sin fina form och periodvis utmanade spanjorerna i avgörande set, kunde de inte ta tillvara på sitt tidigare momentum.

Det lossnade aldrig riktigt för svenskarna  — samtidigt som den 197 centimeter långe Martinez visade att han minsann också har en rejäl bössa. 

Spanjorerna kunde till slut ta hem matchen i Drammen med 6-4, 1-6, 6-3.


ARKIV: Fin backhandknack signerat Linus Frost under SPT 7 i Skurup.

Foto: Padel Television. 

  

Du kanske även vill läsa:
Frost/Appelgren till kvartsfinal i Norge via kross: ”Känts grymt”
Frost/Appelgren till kvartsfinal i Norge via kross: ”Känts grymt”
Den här artikeln handlar om: