Internationell Padel
Linus Frost & Daniel Appelgren.
Foto: FIP
FIP-turnering

Appelgren/Frost körde över topp hundra spelare — till kvartsfinal i norsk tävling

ANNONS

Match nummer två och seger nummer två. 
Det går bra för Daniel Appelgren och Linus Frost i grannlandet i väster. 
Efter seger med komfortabla 6-2, 6-2 mot Cristobal Garcia/Fredrik Ask är paret framme i kvartsfinal på FIP Rise Norge.

”Det har känts grymt”, skriver Linus Frost i ett sms till PadelDirekt.

Daniel Appelgren/Linus Frost visar gryende form. De var ytterst nära att gå till sin första SPT-final tillsammans i helgen i Skurup men föll i en tretimmars-match mot hela helgens senare vinnare Pierre Bonfré/Viktor Stjern. Nu är de framme i kvartsfinal på FIP Rise Norge efter att ha tagit sin andra raka seger.

Vi spelar strukturerat hela tiden och får till de mönster vi vill ha boll efter boll, vilket gör att vi kan utnyttja våra specialiteter större delen av matcherna. Sen är vi båda såklart i bra form men vi blir bättre o bättre på att använda rätt slag för att bygga upp bollen till vår fördel, fortsätter Frost. 

Gårdagssegern i sextondelsfinalen mot Loic Le Panse och Thomas Vanbauce med 6-4, 6-3 följdes i dag upp men en ännu mer övertygade seger — 6-2, 6-2 mot Norges bästa spelare Fredrik Ask och den på WPT 89-rankade spanjoren Cristobal Garcia. 

”De var duktiga. Vi känner att vi är i god form och att banorna passar oss bra, så vi är sugna på att försöka ta oss långt i denna turneringen”, skriver Daniel Appelgren. 

 Stjern/Olsson fick lämna w.o 

Appelgren/Frost fortsätter att vara ett par som kompletterar varandra bra där Appelgren är tryggheten själv och hittar vinklar och där Frost hela tiden skadar motståndarna med stenhårda volleys och overheads. 

Nu är det svenska paret framme i kvartsfinal på Drammen Padel i Norge. Vilka som väntar är dock oklart, då arrangören internationella padelförbundet (FIP) inte har uppdaterat de potentiella motståndarnas resultat från sextondelsfinalen. Endast vissa resultat är registrerade.

Viktor Stjern och Albin Olsson var också anmälda till tävlingen tillsammans men lyckades inte få ihop det med jobb. 

FIP Rise är en av internationella padelförbundets turneringar. Just Rise är en underkategori till FIP Star och FIP Gold, och är tänkt att ge lägre rankade spelare chansen att ta poäng. 


ARKIV: Välspelad boll mellan Stjern/Bonfré och Appelgren/Frost från SPT.

 

Den här artikeln handlar om: