Agustin Tapia & Sanyo Gutierrez.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Sanyo om Tapias avsked: ”Han sa ingenting till mig”

ANNONS

Sammanslagningen mellan Agustin Tapia och Arturo Coello från och med 2023 kan inte ha undgått någon. Men fram tills sista stund trodde Tapias nuvarande partner, Sanyo Gutierrez att det bara var rykten. Nu behöver argentinaren hitta en ny partner. 

— Jag kände till samtalen, men Tapia sa ingenting till mig, sa Sanyo Gutierrez till argentinska sajten Olé dagarna innan övergången blev definitiv. 

Samarbetet mellan Sanyo Gutiérrez och Agustín Tapia som inleddes i mitten av förra säsongen tar alltså slut från och med 2023 års säsong. 

Uppbrottet föranleddes av flera rykten om att 23-årige Tapia hade fått erbjudande från den tre år yngre spanjoren Arturo Coello, som spelar med Gutierrez förre vapendragare, tillika legendaren Fernando Belasteguín

— Agustin är som den vackra tjejen alla vill åt, han är en person med otrolig potential och i slutändan är han en sådan som alla spelare vill spela med, sa Sanyo Gutierrez angående ryktet, då. 

Förvånades över uppbrotten

Vidare berättar Sanyo Gutierrez att han blev förvånad över de första nyheterna om att flera världspar, så som Paquito Navarro/Martin Di Nenno och Federico Chingotto/Juan Tello, bestämt sig att gå skilda vägar:

— Jag trodde faktiskt inte att dessa separationer skulle ske vid den här tiden på året. Men de är ju så klart själva bäst lämpade att fatta de besluten. De behövde det säkert verkligen. Kanske tog en del det inte så bra, men de måste förstå att det är vårt jobb och att om saker och ting inte går i rätt riktning, är det bäst att separera. 

Så här sade Gutierrez i en intervju med Olé bara några dagar innan uppbrottet med Tapia offentliggjordes: 

— Det ryktas mycket om nya par. Om Agustin bestämmer sig för att byta kommer jag att hitta någon som vill spela med mig. Så jag oroar mig inte särskilt och jag får se vad som händer. 

Nu, när en tid har gått sedan beskedet, har ännu inga uppgifter om en ny framtida partner för Sanyo Gutierrez inför nästa säsong framkommit.


ARKIV: Tapia visar klass under WPT-tävlingen i Malaga. 

Du kanske även vill läsa:
Klart: Superstjärnorna blir ett par 2023
Klart: Superstjärnorna blir ett par 2023
Den här artikeln handlar om: