Federico Chingotto och Juan Tello bryter sitt samarbete efter åtta säsonger tillsammans.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Känslosamma avskedet efter alla år: ”Svårt att hitta ord”

ANNONS

Tidigare under kvällen kom beskedet att Federico Chingotto och Juan Tello — en av padelvärldens mest långvariga relation, avslutas efter åtta säsonger ihop. En splittring som självfallet är känslosam för huvudpersonerna själva.  

“En av de bästa etapperna i min idrottskarriär har avslutats och jag kan bara säga TACK. Jag tar med mig mycket mer än en partner, jag tar med mig en vän för livet.”

Så skriver Federico Chingotto själv på sina sociala medier om uppbrottet efter att nyheten offentliggjordes. 

Det ikoniska paret — “El gato & el ratón", katten och musen — som duon kallas, inledde sitt samarbete redan år 2015 och har sedan dess stått sida vid sida genom alla år. 

"Blev oskiljaktiga bröder"

Även Juan Tello har kommenterat det känslosamma uppbrottet i sina sociala kanaler:

"Det är vanligt att byta partner i padelvärlden, men ingen känner sig likadan. När vi startade vår resa var vi mycket unga och kom in i en värld som förändrade våra liv. Vi växte upp tillsammans, lämnade våra familjer bakom oss och blev oskiljaktiga "bröder" bakom en dröm som vi har uppnått", skriver "El Gato". 

I skrivande stund är paret det sjunde bästa på World Padel Tours ranking. Och samarbetet tar inte slut på studs. 

De tre nästkommande World Padel Tour-turneringarna: Santander Open, Menorca Open och så den sista, på hemmaplan för de båda argentinarna, Buenos Aires Master i mitten av november — återstår för katten och musen.


ARKIV: Chingotto/Tello visar klass mot världsettorna Galan/Lebron under WPT Reus Costa Daurada Open 2022.

 

Den här artikeln handlar om: