Ale Galan och Juan Lebron är ledande i spelarfacket PPA.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Spelarfacket efter mötet med WPT: "Samma situation som tidigare"

ANNONS

Herrarnas spelarförening står fast vid sitt budskap att inte diskutera WPT:s framtid förrän spelarnas krav möts.
Spelarfackets advokat riktar nu stor kritik mot världstouren och de förslag som lades fram under det omtalade mötet förra veckan.

— Man kan inte kräva en exklusivitetsklausul och samtidigt lägga fram ett förslag för framtiden utan att inkludera den, sa spelarfackets advokat Alejandro Villaverde i en intervju med argentinska Olé

Herrarnas spelarförening Professional Players Association, PPA, kommer inte godkänna de nya förslagen från World Padel Tour som presenterades på tisdagen. De står fast vid sitt budskap att inte diskutera framtiden förrän WPT tar hänsyn till spelarnas krav. 

De krav som spelarföreningen ställde på WPT före mötet gjorde gällande att samtliga rättsliga åtgärder som WPT vidtagit gentemot spelarna för deras deltagande i den konkurrerande Premier Padel Tour, skulle hävas.

Inför mötet gick världsspelaren Pablo Lijo ut med hård kritik mot WPT och specifikt mot den nye vice ordförande Alex Corretja, gällande hur WPT behandlat spelarna. Lijo sa bland annat att WPT “behandlar spelarna som slavar”. 

"Vill ta bort deras fackliga styrka".

PPA:s advokat Alejandro Villaverde till Olé, igen:

— För att diskutera punkter kopplade till framtiden måste stämningarna dras tillbaka. Vi tycker inte att det är särskilt seriöst att någon ringer dig för att diskutera framtiden när samma part stämmer dig.

Han fortsätter:

- Det är den första punkten. Och punkt två: Föreningen består av 211 spelare, vilka World Padel Tour systematiskt ignorerar. Vad de vill göra är att utgå från spelaren individuellt och på så vis ta bort deras fackliga styrka.


ARKIV: Se den spektakulära poängen mellan Lima/Stupaczuk och Sanz/Campagnolo under Menorcas WPT. 

 

 

Du kanske även vill läsa:
Världsspelarens attack mot WPT: ”Måste tjäna som trogna slavar”
Plus Världsspelarens attack mot WPT: ”Måste tjäna som trogna slavar”
"Nya" World Padel Tour presenterad: "Ett revolutionerande förslag"
"Nya" World Padel Tour presenterad: "Ett revolutionerande förslag"
Den här artikeln handlar om: