Centercourt på Premier Padel Major i Rom i somras.
Foto: Premier Padel
Internationell padel

Premier Padel orsakar problem för spanska mästerskapen

ANNONS

2022 års spanska mästerskap kommer spelas januari 2023. Det har det spanska förbundet meddelat i ett pressmeddelande. Anledningen är krocken med Premier Padels turnering i Egypten på samma datum. 

En tajt turneringskalender orsakar förändringar för de spanska mästerskapen. Mellan 24:e och 30:e oktober var planen att både Premier Padel Egypten och spanska mästerskapen skulle ha spelats. Nu väljer det spanska förbundet att byta datum i syfte att kunna få dit de bästa herrspelarna.  

Spanska förbundet meddelande sin officiella tävlingskalender i början av januari 2022 och de hade kontakt med det internationella padelförbundet (FIP) redan under hösten 2021 om detta tillfälle i kalender, men det hindrade inte Premier Padel från att lägga tävlingen i Egypten samtidigt.

Fler turneringskrockar väntas framöver

Enligt uppgifter ska Ramon Morcillo , president för det spanska förbundet, haft kännedom genom FIP redan i Juli att Premier Padel ska haft önskemålet om att lägga turneringen samma datum.
Dessa utmaningar med schemaläggningar av turneringar väntas fortsätta nästa år på grund av den allt tjockare padelkalendern.

Även ”Champions Cup”, tävlingen där de bästa paren från de regionala mästerskapen, som är planerad mellan 14:e och 20:e november möter samma öde och ställs in.

Premier Padel har i dagsläget ingen kvinnlig turnering vilket gör att dem inte påverkas av eventuella krockar med Premier Padel.


ARKIV: En av flera fina bollar mellan Stjern/Bonfré och Appelgren/Frost under semifinalen på SPT 7 i Skurup.

Foto: Padel Television. 

Du kanske även vill läsa:
Efter jättesuccén — Premier Padel återvänder till Italien
Efter jättesuccén — Premier Padel återvänder till Italien
Stjern/Bonfré besegrar spanjorerna i SPT-finalen: ”Lite som en dröm”
Stjern/Bonfré besegrar spanjorerna i SPT-finalen: ”Lite som en dröm”
Den här artikeln handlar om: