SPT 7 Skurup
Pierre Bonfré & Viktor Stjern.
Foto: Svenska Padelförbundet.
Swedish Padel Tour

Jätteseger för Stjern/Bonfré — vinner mot spanska paret i SPT-finalen

ANNONS

Mot slutet av säsongen har Viktor Stjern och Pierre Bonfré hittat formen — och det rejält. 
I dag, efter att ha spelat en tretimmars-match i semifinalen, spelade de som i trans och besegrade spanjorerna Roger Aromi och Jose Gaspar med 6-2, 6-3 i finalen i Skurup. Parets andra raka SPT-titel. 

— Så här bra har jag aldrig sett dem, säger experten Christoffer Persson i Padel-Televisions sändning.

— Det känns lite som en dröm, lite overkligt. Ibland så bara lossnar det, vi hade inte råd att vara taktiska, det var fullt ös så får vi se hur länge vi orkar, säger Pierre Bonfré

Pierre Bonfré och Viktor Stjern tog direkt med sig känslan från att ha vunnit den tre timmar långa semifinalen mot Daniel Appelgren och Linus Frost och körde med full fart direkt. 

— Vi var lite slitna från semin och kunde på något sätt gå in helt avslappnat. Vi kan inte gneta oss till segern, vi får gå för det, maxa energin och så får vi se hur länge det håller, säger Viktor Stjern.

”Tvungna att hitta kryssen”

Och höll gjorde det, mer än så. Göteborgarna spelade sin patenterade pang-pang-padel och allt gick in, samtidigt som de försvarade sig på ett oerhört starkt sätt. 

— Vi har ju haft en tendens att slå alla de svenska paren men förlora mot de spanska de senaste åren och rykt mot den här typen av par. Och nu att inte bara vinna, utan köra över dem, fortsätter Stjern. 

Det var en match där allt klaffade för Göteborgarna och de levererade den ena urläckra passeringen efter den andra med sina tvåhands-backhands. 

— Spelar vi våra slag på 80 procent så räcker inte det. Vi var tvungna att hitta kryssen och i dag satt dem, säger Bonfré. 

Publiken i Skurup brukar heja hårt på hemmaspelaren Christoffer Persson men när han var utslagen tog de i stället Stjern/Bonfré till sina hjärtan.

— Vi sa det att de är ju bra på att heja på sina lokala hjältar här, det var snällt att de vidgade sina vyer några mil extra. Framförallt när man är trött behöver man yttre hjälp, säger Stjern.


ARKIV: Se välspelade bollen från semfinalen.

Den här artikeln handlar om: