SPT 7 Skurup
Sofia Arvidsson.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Arvidsson spelar för ALS-forskning: "Kände jag att jag vill göra någonting”

ANNONS

I helgen är det dags för Swedish Padel Tours sjunde deltävling. Sverige-eliten samlas denna gång i Skurup i Skåne, där startfältet består av både gamla och nya par. Sofia Arvidsson kommer premiärspela ihop med nya partnern Ida Jarlskog — men Arvidsson spelar också för en extra god sak: i förmån för ALS-forskningen och Börje Salming.

“För varje set vi spelar i helgen skänker jag 1 000 kronor till forskningen om ALS. Ingen kan göra allt men alla kan göra något”. 

Så skrev Sofia Arvidsson på sina sociala medier inför SPT 7 som drar i gång under fredagen i Skurup. 

— Ja, den här hemska sjukdomen känner man ju till, och att Börje Salming har drabbats har berört mig extra mycket. Han är ju liksom en nationalhjälte som representerar styrka och nu går han en match han inte kan vinna, säger Sofia Arvidsson till PadelDirekt. 

I augusti meddelade Börje Salming att han diagnostiserats med den svåra sjukdomen ALS. I en gripande intervju i Expressen i dagarna öppnade han och hans familj upp om deras tuffa kamp mot sjukdomen. 

— När jag såg det så kände jag i alla fall att jag vill göra någonting och det känns bra i hjärtat med det lilla man kan göra. I de flesta sjukdomar har du ofta en chans, men inte i denna. Därför vill jag bidra på något sätt, fortsätter Arvidsson om tanken bakom initiativet.

Inga hard feelings

För några veckor sedan kom nyheten att Sofia Arvidsson och radarpartnern Baharak Soleymani bröt sitt samarbete och valt att spela de återstående två SPT-tävlingarna med andra partners.

Soleymani har parat ihop sig med spanjorskan Sara Pujals medan Arvidsson och Ida Jarlskog alltså bildar ny duo. 

— Det ska bli jätteroligt att spela match igen. Jag älskar ju att spela match. Och det blir första gången med Ida så det känns extra roligt, hon kommer ju med en färsk SPT-titel i bagaget dessutom, säger Arvidsson. 

Har ni hunnit spela ihop er inför helgen?
— Vi har inte hunnit träna någonting tillsammans innan faktiskt. Men vi känner ju till varandra väl och vi har mött varandra mycket. Vi får snacka ihop oss innan i stället. 

Att inte inte hinna tänka så mycket kan ibland också vara en fördel resonerar Arvidsson, som så klart är extra taggad på att vinna och att spela så många set som möjligt i förmån för ALS-forskningen. 

Att gå in i en turnering utan förre radarpartnern Soleymani känns inget speciellt säger hon. 

— Det är absolut inga hard feelings. Det känns inget konstigt, vi har ju dessutom mött varandra tidigare, avslutar Arvidsson. 


ARKIV: Svenska damerna firar avancemang till padel-VM efter kvalseger i Derby. 

Foto: Padel Television

Du kanske även vill läsa:
Svenska toppspelarna går isär — nästa SPT blir som motståndare
Svenska toppspelarna går isär — nästa SPT blir som motståndare
Ida Jarlskogs första SPT-titel: ”Helt otroligt, kan inte fatta det”
Ida Jarlskogs första SPT-titel: ”Helt otroligt, kan inte fatta det”
Den här artikeln handlar om: