Arkivbild: Ida Jarlskog
Foto: Bildbyrån.
Swedish Padel Tour

Ida Jarlskogs första SPT-titel: ”Helt otroligt, kan inte fatta det”

ANNONS

Ida Jarlskog har tagit sin första Swedish Padel Tour-segern i karriären. 
Tillsammans med Helena Wyckaert besegrades överraskningsparet Cornelia Lister/Maria Picio i finalen i SPT 6 i Västerås, 7-5, 6-1. 

Ida Jarlskog stormade in i elitpadeln förra året och har tagit steg för steg sedan dess. Hon har varit i final tidigare, både tillsammans med Åsa Eriksson Krüeger och Anna Åkerberg, men det krävdes en belgisk WPT-spelare för att få ta den där allra första titeln.

— Det är helt otroligt, jag kan inte fatta det. Det känns overkligt på något sätt. Jag har jobbat så hårt i många månader, att vinna är en milstolpe, säger Ida Jarlskog i Padel-Televisions sändning.

”Enkelt för mig att spela bra”

Turneringen var Wyckaerts (83 på WPT-rankingen) och Jarlskogs från början till slut. Paret tappade inte ett enda set på hela turneringen. Enda gången det darrade under finalen var efter att de tappat en 4-1-ledning och 40-0 till 4-4, men de jobbade sig ur det mentala läget också. 

– Hon (Wyckaert) är så stabil. Hon missar inga enkla poäng och hon gör det enkelt för mig att spela bra, fortsätter Jarlskog. 

Paret, där båda spelarna sprang mycket och jobbade extremt hårt, passade perfekt för varandra där belgiskan var den som stod för lugnet och Jarlskog som vanligt spelade frenetiskt och aggressivt. 

— Jag är nöjd och glad över insatsen och att ha spelat den här turneringen tillsammans med Ida, säger Wyckaert.


TV: Ida Jarlskog briljerar på SPT 2. 

Foto: Padel-Televison.

Den här artikeln handlar om: