Montage: Mr Padel diskuterar Mari Anderssons val till VM-truppen.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Padelprofilerna ifrågasätter landslagsuttagning: "Fem-sex spelare går före"

ANNONS

I senaste avsnittet av podcasten “Mr Padel” pratar poddmakarna Andreas Ehrnvall och Jesper Hussfelt om den svenska truppen till padel-VM i Dubai. 
Där ifrågasätter de förbundskapten Mari Anderssons val av ersättare till Anna Åkerberg.

“Vidare till en annan het potatis", säger Jesper Hussfelt och leder in samtalet på Mari Anderssons VM-trupp och närmare bestämt hennes val av ersättare till Anna Åkerberg, som lämnat W.O till mästerskapet eftersom hon är gravid.

Den spelare som Andersson tagit ut i Åkerbergs ställe är Sandra Örtevall

En uttagning som förvånar poddmakarna Jesper Hussfelt och Andreas Ehrnvall, samt avsnittets gästande expert, tillika PadelDirekt-reporter, Viktor Andersson.

“Jag skulle nog säga att det finns fem-sex spelare som jag hade tagit ut före Sandra Örtevall”, säger Ehrnvall. 

Även Hussfelt, som leder samtalet i avsnittet, räknar upp ett antal andra spelare, som enligt hans tycke var mer väntade namn att ersätta Åkerberg. Däribland formstarka SM-finalisten Antonette Andersson och hennes partner Linnea Björk:

“Skulle det bli årets komet, som jag tror vi alla kan se är den person i det här gänget som har allra mest potential: Linnea Björk som knep den sista platsen?”, uttryckte Hussfelt som fortsätter med att han överraskas av att det i stället blev Sandra Örtevall som knep den sista platsen. 

Även Viktor Andersson stämmer in i det Ehrnvall/Hussfelt säger. 

“Det förvånar mig också, framförallt resultatmässigt finns det ju många spelare som borde gå före. Jag vet inte om Andersson går på att hon haft Örtevall med tidigare i Marbella och på så sätt vet vad hon får kanske”, säger han.

“Hon har tagit ut sin kollega i truppen”

Viktor Andersson fortsätter: 

“Om man slinker i väg lite med tanken så funderar man på om det faktum att Örtevalls roll som ledare i förbundet samt att hon är en del av PDL och Padel United, likt flera spelare i truppen och även Mari Andersson själv är, spelar in på något vis. Men jag vill ju inte tro att det på något sätt påverkat Anderssons val.” 

Jesper Hussfelt fortsätter i samma bana:

“I och med att Örtevall är förbundskapten för juniorlandslaget och är i samma förbundsledning som Mari Andersson, kan man ju i princip säga att hon tagit ut sin kollega till truppen”.

Alla tre enas om är att beslutet är märkligt i och med att det inte verkar baseras på form eller resultat. Inte heller argumentet att Andersson är ute efter en renodlad forehand-spelare håller enligt Ehrnvall:

“Den tesen håller inte heller i min värld. För det går ju att plocka fram flera spelare på forehand-sidan som gjort bättre resultat. Exempelvis Antonette Andersson eller Cornelia Lister”, säger han. 

Lyssna på hela avsnittet av Mr Padel här.


ARKIV: Fin boll från ungdoms-EM. 

Foto: FIP och Valencias Padelförbund. 

Den här artikeln handlar om: