Foto: PadelDirekt.
VM 2022

Stjärnan saknas — här är Sveriges lag till VM i Dubai

ANNONS

Anna Åkerberg saknas eftersom hon är gravid annars är det lag som ska representera Sverige på VM i Dubai den 31 oktober till den 5 november.

Mari Andersson har tagit ut den trupp som ska representera Sverige på VM i Dubai i november. Laget är nästan exakt som det som representerade Sverige under kvalet i Derby i september med skillnaden att Anna Åkerberg inte spelar eftersom hon är gravid.

Inte heller Sofia Arvidsson var tillgänglig för spel med landslaget. 

”Sofia var tydlig från början med att hon ej var tillgänglig detta året för landslag”, skriver Mari Andersson i ett sms.

Spelare som Cornelia Lister/Linnea Björk, hur nära var dem?
— Jag övervägde att eventuellt ta med en backhandspelare eller en spelare som kan spela både och. När jag kollade på lagets bästa, samt de konstellationer som kan bli aktuella, så kände jag att Sandra blev det bästa valet för laget.

 

Hur ska det bli att åka med detta laget till Dubai?
”Jag tycker det ska bli otroligt roligt och jag längtar verkligen till att vara på plats igen med laget. Det är naturligtvis stort att få representera Sverige på ett VM. Det spelas utomhus i värme i november, vilket kan bli en liten utmaning för oss. Det är också mycket starkare nationer där än de vi stötte på i kvalet. Men det sporrar bara oss ännu mer då vi verkligen vill visa vad vi går för internationellt sätt”, fortsätter Andersson. 

Vad är er målsättning?
”Mitt mål som förbundskapten är att stärka lagkänslan ännu mer och bilda en kultur i vårt lag där vi fortsätter jobba för varandra och verkligen känner att vi representerar något som är större än oss själva, nämligen att spela för Sverige. Både förra året o under kvalet tycker jag att tjejerna gjorde ett bra jobb och vi blir bättre o bättre på det.”


Sveriges lag

Ajla Behram
Åsa Eriksson Krüeger 
Amanda Girdo 
Baharak Soleymani 
Ida Jarlskog 
Smilla Lundgren 
Carolina Navarro Björk 
Sandra Örtevall


ARKIV: Sverige klara för VM i Dubai. 

Den här artikeln handlar om: