Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Svensktätt i helgens WPT: Chans för revansch efter senaste förlusterna

ANNONS

I helgen intar World Padel Tour den spanska paradisön Menorca. Flera svenskar kommer till start med stort revanschsug efter de senaste dagarnas kvalförluster. Först ut är Calle Knutsson på lördag. 

Efter ett tidigt uttåg i förkvalet till Buenos Aires WPT i Madrid förra helgen samt kvalet till Egyptens tävling i Premier Padel i måndags, har Calle Knutsson chans till revansch i WPT Menorca Open som startar på lördag.

Knutsson kamperar återigen tillsammans med spanjoren David Fernández, en tjugoåring som hittas på plats 183 på WPT-rankingen. 

Övriga svenskar i Menorca är Daniel Windahl, som även han försvann tidigt från kvalet till Buenos Aires — ett smärre bakslag efter den stora succén i Amsterdams WPT med partner Jose Solano, senast. 

Simon Vasquez tog sig tillsammans med nya partnern Ignacio Piotto till pre previa-final i wpt-kvalet till Buenos Aires, men där blev det stolpe ut.

Amanda Girdo var med och säkrade avancemang för landslaget till padel-VM i Dubai, under VM-kvalet i Derby för två veckor sedan. Hennes senaste framträdande i WPT-sammanhang var i Madrid Master i slutet av september. I Menorca Open spelar Girdo som vanligt tillsammans med Nela Brito. 

Även Carolina Navarro Björk, som gjorde sin landslagsdebut för Sverige i samband med VM-kvalet, spelar Menorca Open, med parhästen Claudia Jensen. 

Klicka här för att se svenskarnas spelschema i Menorca.


ARKIV: Världsettorna var för tuffa för Daniel Windahl/José Solano, trots ett starkt första set i Amsterdams WPT.

Du kanske även vill läsa:
Bakslag för Windahl — förlust i första matchen i Argentinas WPT-kval
Bakslag för Windahl — förlust i första matchen i Argentinas WPT-kval
Den här artikeln handlar om: