Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Bakslag för Windahl — förlust i första matchen i Argentinas WPT-kval

ANNONS

Det blev ingen ny succé för Daniel Windahl efter topp-prestationen i Amsterdam senast. 
När World Padel Tour tagit sig till Madrid inför Buenos Aires WPT-kval blev det uttåg i han och Jose Solanos första match — Previas andra omgång — 6-4, 3-6, 2-6 mot Federico Mourino (80) / Victor Mena (92). 

Att World Padel Tour är en djungel med mängder av bra spelare vet Daniel Windahl. Man kan gå från hyllad hjälte i ena turneringen till förlorare i nästa, så tufft är det. 

Precis det fick han och hans partner Jose Solano känna på i dag. Paret som tog sig till åttondelsfinal i Amsterdam åkte nu ut redan i den första omgången i kvalet till Buenos Aires WPT Master (som spelas i Madrid). 

Detta trots att de tog en tidig ledning i matchen där de vann första set 6-4. Men därefter tog det roliga slut. Unga Mourino, 23 och Mena, också 23, hittade in i spelet på sin gemensamma hemmaplan i Madrid och vände på matchen. 

Kollar du på rankingen kanske du tycker att det var ett bottennapp av den svensk-spanska duon men riktigt så enkelt är det inte. Mourino/Mena tog sig, så sent som i september till huvudturneringen i Cascais, där de åkte ut mot Maxi Sanchez/Luco Capra som som sedan gick till semifinal. 

Som tidigare nämnt är de två spelarna dessutom bosatta i Madrid. 

Windahl har också, trots att han vilade under Santanders WPT-kval, haft ett intensivt schema den senaste perioden med mycket resande. Efter urladdningen i Amsterdam drog han vidare till Derby för EM-kval och därefter tillbaka till Spanien. 


TV: Världsettorna för tuffa — trots starkt andra set. 

Den här artikeln handlar om: