WPT AMSTERDAM
Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Windahl hoppfull inför mötet med världsettorna: "Större under har skett"

ANNONS

Efter fyra kanonmatcher och lika många segrar under World Padel Tour i Amsterdam står Daniel Windahl och Jose Solano nu inför en stor och härlig utmaning — världens bästa padelspelare, Ale Galan och Juan Lebron väntar på andra sidan nätet. 
Samtidigt hamnar VM-kvalet i farozonen för Windahl. 

— Vi kommer ge allt, säger Daniel Windahl

Superlativen har haglat över svensken de senaste dagarna. För andra gången i år, som första svenska spelare någonsin, kvalificerade sig Windahl till en huvudturnering i World Padel Tour genom att vinna previa-finalen mot Alvaro Cepero och Jesus Moya

Och segersviten slutade inte där.

Tillsammans med sin nyblivna partner Jose Solano besegrade de tidigare i dag den forne världsettan Juan Martin Diaz och hans talangfulle lagkamrat Alex Arroyo i två raka set och tog därmed ytterligare kliv i slutspelet. 

— Det var vår klart bästa match tillsammans. Vi spelade väldigt bra försvarsspel och var explosiva framåt, skriver Windahl i ett meddelande till PadelDirekt efter bragdmatchen. 

Och liksom vid segerintervjun efter previa-finalen lyfter Windahl fram sin partner Solano lite extra:

— José var riktigt het idag och hade grym energi.

"Större under har skett"

I och med vinsten väntar därmed den nya konstellationens största utmaning som par hittills — Juan Lebron och Ale Galan

Men Daniel Windahl räds inte världsettorna alltför mycket:

— Det är en väldigt tuff uppgift. Men kan vi få till samma känsla som i dag och kanske ett snäpp till upp i nivå, så kan det hända bra saker. Större under har skett, skriver Windahl till Padel Direkt.

VM-kvalet kan komma att missas

Samtidigt som triumfen i Amsterdam i allra högsta grad pågår, börjar det på “andra sidan kanalen” i Derby och England, förberedas för VM-kval. 

Sveriges dam- och herrlandslag kommer med start på fredag spela om varsin plats till världsmästerskapet i padel i Dubai i november. Herrarna står inför en extra tuff utmaning då de hamnade i samma grupp som topprankade Portugal och Monaco. 

När Sveriges just nu bästa spelare, Daniel Windahl samtidigt slåss om finalplatser i World Padel Tour i Amsterdam, ökar inte direkt Sveriges chanser att ta sig vidare från kvalet. Så här säger han själv om situationen:

Har du hunnit fundera något kring VM-kvalet i Derby, kommer du hinna ansluta till landslaget?
— Jag hoppas att jag ”inte” hinner för då har jag vunnit min match i morgon.

Windahl utvecklar sitt svar: 

— Annars är målet att komma i tid tills första matchen (mot Portugal red.anm.). Vid vinst i morgon så missar jag Portugal-matchen. Vid förlust imorgon, ja, då lär jag hinna, skriver Windahl till Padel Direkt. 

I morgon torsdag visar det sig hur det blir med den saken.

Matchen spelas som nummer två i följd under kvällspasset på centercourten i Amsterdam, där den första matchen startar kl 17.00. 

Det kommer vara möjligt att se matchen via World Padel Tour TV.


ARKIV: Ale Galan gör en fantastisk räddning under Stockholms WPT.

Den här artikeln handlar om: