Rodri Ovide, Martin Di Nenno & Paquito Navarro.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Stjärntränaren om Navarros nya roll: "Paco kan spela överallt"

ANNONS

Paquito Navarro har tagit beslutet att flytta över till forehandsidan i och med den kommande sammanslagningen med Juan Tello. Men hur kommer det att gå? Så här säger hans tränare:

— Paco kan spela var han vill, säger Rodri Ovide om stjärnan.

Efter att registreringen till Premier Padels tävling i Egypten presenterades, bekräftades bildandet av ett helt nytt par: Paquito Navarro och Juan Tello. Många blev chockade stjärnornas beslutet att slå sig samman eftersom båda spelarna är extremt förknippade med backhandsidan. Här uppstod frågan: vem skulle flytta till den högra sidan av banan?

Svaret är Paquito Navarro.

Sevillianen kommer att byta till höger i banan för att fylla en ny funktion på planen — en funktion som han inte är så van vid att göra. Inför den okända frågan om hur Navarro kommer att prestera i sin nya roll rådfrågade PadelDirekts systersajt Padel Alto Navarros nuvarande tränare, Rodri Ovide, om hur han ser Navarro på förehandsidan.

"Bra smashspel" 

— Paquito är sådan. Han kan komma undan med de här sakerna eftersom han kan spela överallt på planen. Men jag tror att det kommer att bli svårt för honom i början eftersom han måste försvara och stänga nätet, och det kommer att ta lite tid för honom att anpassa sig.

Rodri Ovide tror dock att det kan vara en stor fördel att ha en spelare med Navarros kraft och avslutningsförmåga på högerkanten.

— Jag tvivlar inte på att han, när han väl har tränat på detta, kan bli en forehandspelare med fördelen att ha ett bra smashspel.

Paquito Navarro spelar nu backhand med Mike Yanguas i två tävlingar fram till WPT-eventet i Buenos Aires då Federico Chingotto och Juan Tello bryter med varandra. Yanguas kommer sedan att spela med Miguel Lamperti under resten av säsongen. Något som PadelDirekt tidigare rapporterat.


 

Den här artikeln handlar om: