Paquito Navarro, Rodri Ovide & Martin Di Nenno.
Foto: Premier Padel
Internationell padel

Världssjärnornas tränare om separationen: "Det kom som en överraskning"

ANNONS

Paquito Navarro och Martin Di Nenno gör slut efter två år tillsammans. Deras sista turnering blir Santander Open. I en intervju med PadelDirekts systertidning Padel Alto säger duons gemensamma tränare Rodri Ovide att det hela kom som en överraskning, men att det har varit spänt den senaste tiden. 

— Martin och Paco hade många gnistor. Jag tror att båda kommer att spela lösare nu, säger han. 

Martin Di Nenno avslutar sitt samarbete med Paquito Navarro efter två år tillsammans. Höjdpunkten för paret var höstsäsongen 2021 då de var nära att ta över tronen som världens bästa par från Ale Galan och Juan Lebron

Nu säger deras gemensamma tränare och nyutnämnda argentinska förbundskapten Rodri Ovide till Padel Alto att Di Nennos beslut kom som en överraskning. Men också att det har funnits spänningar i laget den senaste tiden.

Ovide, Di Nenno & Navarro.

— Det var inte något som vi såg komma. Det är sant att det under sommaren hade talats om separation, men i det ögonblicket var beslutet att hålla ihop till slutet av året. Det tog mig lite med överraskning.

Martin Di Nenno kommer nu att fortsätta spela med Coki Nieto under resten av säsongen. Medan Paquito Navarro först kommer att spela två turneringar med Mike Yanguas för att sedan byta position till forehand-sidan och inleda samarbete med Juan Tello

— Jag pratade med båda och erbjöd mig att slutföra samarbetet, även om det sker separat. Tanken är att försöka undvika att lämna dem ensamma vid denna tidpunkt och fortsätta, till årsskiftet, därefter kan var och en bestämma vad de vill göra.

Han fortsätter:

— Jag har redan kommit överens med Martin om att vi ska fortsätta. Med Paco har vi kommit överens om att vi ska ta upp diskussionen efter den här turneringen. Först vill vi fokusera på Santander och sedan prata om vad som händer härnäst.

“Det flög många gnistor mellan Martin och Paco”

Vad kan vi förvänta oss av parbildningarna med Mike Yanguas och Coki Nieto?
—Det är två par som kommer att spela med en massiv illusion, illusionen av att bilda ett nytt projekt, och det kommer att få de dåliga känslor de tog med sig från de senaste turneringarna att försvinna. För även om det fanns goda resultat på planen hade Martin och Paco många gnistor sinsemellan. Jag tror att båda kommer att spela mer avslappnat, och jag hoppas att de båda hittar sin bästa version, vilket är bra både för resultatet och showen.

Hur hanterar man som padeltränare att ett projekt bryts upp tidigare än väntat?
— Att vara tränare är en komplex sak. Bilden av padeltränaren är fortfarande väldigt ny. Lagförberedelser är en sak som kan bli bättre, även kontraktsformen är fortfarande mycket nytt. I 99 % av fallen är det spelarna som bestämmer, och om det uppstår ohälsa eller om någon spelare inte vill fortsätta projektet, hur mycket man än vill enas, är det svårt. Det finns fortfarande en lång väg att vandra inom padel för att tränaren ska vara som kaptenen på skutan, och att spelarna följer projektet till döden och tror på tränaren.

Hur påverkar det dig som tränare när ett par som du är högst delaktig i, fattar ett sådant här beslut?
— Det berör en mycket eftersom jag som tränare är engagerad i projektet, och jag vill inte att det ska ta slut innan säsongen är slut. När säsongen är slut kan man utvärdera, dra slutsatser och se om man ska fortsätta nästa år eller inte... eller om det finns en möjlighet att göra bättre ifrån sig med andra par. Vi tränare är vana vid att projekt bryts ner mitt under säsongen eller till och med innan. Vi måste gå ut med något nytt eller vänta tills ett annat par eller en annan spelare ringer till oss. Vi är vana vid det, men som tur är tror jag att padel kommer att förändras i den aspekten, förhoppningsvis snart, och allt kan bli mer professionellt och lagbaserat, framför allt.


ARKIV: Se Paqutio Navarros läckra slag under Stockholms WPT.

Den här artikeln handlar om: