Paquito Navarro & Martin Di Nenno går skilda vägar.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Di Nenno efter uppbrottet: "Jag behövde ny luft"

ANNONS

Denna vecka kommer förmodligen bli ihågkommen som den stora uppbrotts-veckan i padelvärlden. Den första bomben var att Paquito Navarro och Martin Di Nenno beslutat att gå skilda vägar. Så här säger Di Nenno själv om beslutet: 

— Jag kände att Paco (Navarro) inte hade samma anda som tidigare, säger han till den argentinska sajten Olé, som avslöjade nyheten.

Uppbrotten har haglat de senaste dagarna. Utöver Paquito Navarros och Martin Di Nennos uppbrott, skiljs även Mike Yanguas och Coki Nieto — sedan kom ännu en stor bomb: padelvärldens kanske mest långlivade duo: Federico Chingotto och Juan Tello skiljs åt efter åtta säsonger ihop

Även på svensk mark skakar det i toppen då toppspelarna Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani också separerar. 

Martin Di Nenno kommenterar sitt uppbrott med publikfavoriten Navarro så här: 

— Vi har haft en mycket oregelbunden säsong när det gäller spel: turneringar där vi gick till final och nästa gång förlorade vi i kvartsfinalen. Orsakerna berodde till viss del på resultaten, men också på de känslor vi hade för varandra. Jag hoppas att jag med den här förändringen och med en ny lagkamrat kan återfå den viljan. Jag vet inte om problemet var jag eller inte, men det var så jag kände mig.

“Den bästa jag någonsin spelat med”

Di Nenno förklarar att det som började med en dålig dag snabbt blev som en snöbollseffekt och den dåliga känsla växte sig starkare. Men han klargör samtidigt att de slutade på god fot med varandra:

— Separationen var slutet på en mycket trevlig period som jag kommer att minnas med all kärlek i världen: han var den som sparkade mig i arslet och skickade mig till himlen, utan att låta dåligt, och jag kommer att vara honom evigt tacksam — jag anser att Paco är den bästa spelaren jag har spelat med hittills i min karriär. 

Som PadelDirekt redan rapporterat kommer det bli ett partnerbyte mellan Navarro/Di Nenno och Yanguas/Nieto. Där Navarro/Yanguas spelar ihop de nästkommande två turneringarna, medan Di Nenno bekräftar att han och Nieto kommer spela tillsammans resterande del av säsongen:

— Jag kommer att avsluta säsongen med Coki Nieto. Och jag är ärligt talat väldigt glad. Jag behövde ny luft. Han är en kämpe som har samma motivation som jag och jag vet att han kommer att kämpa för varje poäng och dyka in med huvudet före om det behövs.


ARKIV: Martin Di Nenno och Paqutio Navarro under Stockholms WPT i Avicii Arena 2022. 

 

Den här artikeln handlar om: