Daniel Windahl knappar in på världstoppen.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Efter WPT-succén: Windahl klättrar på rankingen

ANNONS

Daniel Windahl gjorde en toppeninsats under World Padel Tour i Amsterdam under helgen som var — vilket nu syns på rankingen. Han klättrar sex placeringar och är nu rankad 68 i världen.  

Daniel Windahl går från plats 74 till 68 på World Padel Tours ranking.

Tillsammans med nyblivna parhästen Jose Solano tog de sig i genom kvalet i Amsterdam och hela vägen till åttondelsfinal i huvudturneringen, efter att ha besegrat en av tidernas bästa padelspelare: Juan Martin Diaz och hans dåvarande partner Alex Arroyo i första matchen i huvudrundan. 

Drar ifrån bland svenskarna

En enorm prestation som kanske hade kunnat blivit än större om de haft mer flyt i lottningen och inte ställts mot suveränerna Juan Lebron och Ale Galan i åttondelen. Världsettorna vann matchen klart, men Windahl visade att han absolut vill — och förtjänar att spela fler matcher av den kalibern i framtiden.  

Inför WPT-turneringen i Amsterdam skilde det bara en placering mellan Windahl och Sveriges näst högst rankade padelspelare: Amanda Girdo. Windahl drar därmed i från Girdo, som dock inte deltog i turneringen och är alltså fortsatt rankad 75 i världen.


ARKIV: Windahl/Olsson briljerar i landskampen mot Portugal under VM-kvalet i Derby, England i slutet av september. 

Den här artikeln handlar om: