WPT AMSTERDAM
Daniel Windahl och Jose Solano.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Fjärde raka segern för Windahl/Solano — nu väntar världsettorna

ANNONS

Succén i Amsterdam fortsätter. Daniel Windahl och Jose Solano bärgade sin fjärde raka seger, denna gång i huvudrundan mot legenden Juan Martin Diaz och talangen Alex Arroyo med 7-5, 6-3. 
Nu väntar världsettorna Juan Lebron och Ale Galan runt hörnet. 

Daniel Windahl och Jose Solano förverkligar drömmar i Amsterdam. Den svensk-spanska duon avancerar i huvudrundan i en World Padel Tour-turnering. Detta efter att ha besegrat Juan Martin Diaz (rankad 36) och Alex Arroyo (rankad 40) i två raka set i Amsterdam under förmiddagen. 

Den svensk-spanska duon fick en tuff start i första set med ett break emot sig direkt och underläge 0-2 var ett faktum. 

Men Windahl/Solano verkade skaka av sig det på en gång och kunde snabbt breaka tillbaka och vända på steken — och gick upp i en 3-2-ledning. 

Ställs mot världsettorna

Därefter följdes paren åt i ett oerhört jämnt set som hade fem golden points. Windahl/Solano visade prov på sin fina form och styrka och efter att ha breakat Arroyos serve kammade de hem första set med 7-5. 

Sedan gick andra set av bara farten. Windahl och Solano klev upp i ledning med 4-1 och allting barkade åt rätt håll. En siffra som blev 5-2 ett ögonblick senare och där kunde allting ha avgjorts — matchbollar som blev till en Golden Point. Men Juan Martin Diaz var inte riktigt redo att ge sig och lyckades rädda två matchbollar och serva hem den poängen. 

Men det gjorde ingenting. Daniel Windahl fixade segern i sitt eget servegame i stället och bragden var ett faktum.  

Slutsiffrorna kunde skrivas till 7-5, 6-3. 

Det betyder att Daniel Windahl och Jose Solano i morgon kommer ställas mot tuffast möjliga motstånd i form av världsettorna Juan Lebron och Ale Ale Galan

 


ARKIV: Världsettorna Juan Lebron och Ale Galan bjuder på show under Stockholms WPT. 

Den här artikeln handlar om: