Bea Gonzalez och Marta Ortega vinnare av Amsterdams WPT.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Bröt suveränernas segersvit: "Extremt svårt att slå världsettorna"

ANNONS

Marta Ortega och Bea Gonzalez vann under gårdagen Amsterdam Open och bröt därmed de nya världsettorna Ari Sanchez och Paula Josemarias svit på fyra raka turneringssegrar och totalt 21 matcher utan förlust.

— Vi måste vårda den här titeln, för det är extremt svårt att slå världsettorna, sade Marta Ortega efter matchen. 

Det tredje rangordnade paret hade en lysande vecka i Amsterdam, som kröntes av en mycket bra prestation i finalen mot Ari Sanchez och Paula Josemaria.

I en omväxlande match lyckades Ortega och Gonzalez tvinga fram ett tredje set och visade där upp ett imponerande spel på banan. Världsettorna hittade inga svar på det spel som Bea och Marta presenterade, som fick revansch för den förlorade finalen i Cascais, då Gonzalez tvingades lägga av på grund av skada.

— Vi är jätteglada, för vi hade många upp- och nedgångar under matchen, och trots att vi inte visade vår bästa version i andra set kunde vi återhämta oss och spela ett imponerande tredje set, sade Marta Ortega efter matchen.

Slutresultatet blev 6-4, 2-6, 6-1. Det innebär att Marta Ortega och Bea Gonzalez tog sin första titel sedan Danish Padel Open i maj och sin andra titel för säsongen.


ARKIV: Se den läckra bollen mellan världsettorna Sanchez/Josemaria och Osoro/Iglesias under Madrids WPT. 

Den här artikeln handlar om: