Arturo Coello utanför buren i finalen på WPT Amsterdam.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Andra raka WPT-titeln — paret fortsätter skörda framgångar

ANNONS

Den ungdomliga smashmaskinen och det rutinerade lugnet. 
Eller Arturo Cuello, 20 år, och Fernando Belasteguin, 43 år. I finalen av World Padel Tour i Amsterdam besegrade de Franco Stupaczuk och Pablo Lima i två raka set med 6-2, 7-5 och förlängde därmed segersviten från Madrid Masters förra helgen. 

— Jag är så lycklig, sade Fernando Belasteguín i segerintervjun. 

Matchen började jämnt i första set med tre raka Golden Points och paren turades solidariskt om med att vinna game. Men Bela och Coello höll ihop spelet bättre och kunde gå ifrån och vinna setet enkelt med 6-2

Andra set blev betydligt jämnare, men i ställningen 5-5 breakade Bela/Coello och kunde därefter vinna setet och ta hem sin andra raka final i World Padel Tour. 

Efter matchen kunde man skåda en märkbart rörd Bela: 

— Som elitidrottare vet man aldrig när ens sista match är. Därför måste man komma ihåg att njuta. Och jag njuter verkligen när jag där är ute. Det är svårt att vinna turneringar och vi har som par vuxit väldigt mycket sedan vi började spela tillsammans, sa Bela efter matchen i segerintervjun till WPT TV.

Efter matchen hyllade Arturo Coello sin partner:

— Bela är en legend. Han har lärt mig så mycket. Som par har vi utvecklats enormt.

I och med denna turneringsseger har Bela vunnit hela 229 turneringar vilket onekligen är ett svårslaget rekord.

Bröt suveränernas segersvit

I damernas helspanska final blev det en skräll då Marta Ortega och Bea Gonzalez, rankade femma i världen, besegrade världsettorna Ariana Sánchez och Paula Josemaria med siffrorna 6-4, 2-6, 6-1.

Världsettorna som kom till Amsterdam med fyra raka titlar i ryggen och som säkerligen hade förhoppningar om att förlänga denna segersvit fick i stället se sig besegrade av Ortega/Gonzales. 

I tredje set sprang siffrorna iväg då världsettorna upplevdes märkbart uppgivna och gjorde enkla misstag.

Senaste gången kvällens segrare var i final i en World Padel Tour-tävling var under Cascias Open i början av september — då tvingades paret avbryta efter att Gonzalez ådragit sig en skada. Segern tillföll då just Ariana Sanchez och Paula Josemaria, men i kväll blev alltså revanschen ett faktum.


ARKIV: Svenske NHL-legendaren lär ut padel i Kanada.

Den här artikeln handlar om: