Foto: PadelDirekt.
VM-kval 2022

Windahl efter tuffa förlusten i VM-kvalet: ”Hatar att förlora”

ANNONS

I en rysare i den första matchen mot Portugal förlorade till sist Daniel Windahl/Albin Olsson mot Pedro Araujo/Vasco Pasqual, 3-6, 6-4, 6-7. 
Det kunde gått åt vilket håll som helst men Portugal drog det längsta strået i avgörande tiebreak. 

Derby

— Det är så klart tungt, jag tycker vi gör en bra match men de gör ett jävligt bra tiebreak, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

Ett ruggigt stabilt tiebreak var till sist det som avgjorde för Portugal i välspelad, elektrisk första match. Till sist var det kanske ändå rutinen av den här typen av tuffa matcher som fällde avgörandet för Pedro Araujo/Vasco Pasqual. De fick en bra start i tiebreak, vågade spela ut, och kunde avgöra inför en entusiastisk hejaklack. 

— Det var svårt. Jag försöker spela enkelt men fick inte riktigt till det i avgörande tiebreak, det var tufft, säger Albin Olsson

Olsson, 20, som gjorde sin seniordebut i landslaget i morse mot Monaco fick gå in bredvid Daniel Windahl i den första matchen mot storlaget Portugal. Den svenske talangen som tagit stora steg det här året imponerade stort och stod upp bra mot två internationella toppspelare (Pedro Araujo är 133 i världen och Pasqual 25 på APT) — både offensivt och defensivt. 

— Vi har dem alltså, vi får inte med oss småbollarna bara. Det känns okej men vi ska vinna. De här spelarna är ingen ny nivå, det är spelare jag inte har något emot att möta, fortsätter Olsson.

Hyllar Olsson för insatsen: ”Gör det skitbra”

Daniel Windahl var samlad efter förlusten. Också han gjorde en bra match och tog med formen från storspelet på WPT i Amsterdam. Vid ledning 6-5 fick han ett gyllene läge att slå in en boll för 40-30 och dubbla matchbollar men slaget gick i den övre delen av nätet. Kanske spelade en viss trötthet av många matcher och resande in för Windahl. 

— Vi spelar bra ändå. För att vara första gången i en riktig turnering och riktig match så tycker jag vi gör det bra. Vi ska inte hänga med huvuden, jag hatar att förlora men man får se det positiva i förlusten, säger Windahl. 

Vad säger du om den insats Albin gör?
— Han gör det skitbra. Det är inte lätt att bara gå in och spela sitt spel en sån här match. Jag tycker han gör det men huvudet högt och tar för sig, precis som man ska vara.

Han fortsätter: 

— Jag känner väl att jag inte riktigt kommer upp i den nivå jag hade velat hjälpa han till. Men hans attityd ger mig energi. Jag kom hit trött och det var Albin som fick upp mig till min normala energinivå. 


Bevakningen av VM-kvalet i Derby presenteras i samarbete med RS Sports och Matchi


Laguppställningarna

Sverige

Match 1: Daniel Windahl/Albin Olsson
Match 2: Anton Andersson/Simon Vasquez
Match 3: Viktor Stjern/Daniel Appelgren

Vilar: Johan Brunström/Douglas Rutgersson

Portugal

Match 1: Pedro Araujo/Vasco Pasqual 
Match 2: Pedro Perry/Miguel Oliveira 
Match 3: Miguel Deus/Nuno Deus

Vilar: Afonso Fazendeiro/Henrique Barbosa 


TV: Windahl briljerar i fantastisk poäng. 


TV: Rutgersson med en fin undanläggning mot Monaco.

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: