Douglas Rutgersson & Albin Olsson.
Foto: PadelDirekt.
VM-kval 2022

Sverige slår ut Monaco – tappade bara två game: ”Dröm som går i uppfyllelse”

ANNONS

Sverige har som väntat slagit ut Monaco ur VM-kvalet i Derby. 
Albin Olsson/Douglas Rutgersson var först ut och vann med 6-2, 6-0. 
Sedan körde Simon Vasquez/Anton Andersson över sitt motstånd med 6-0, 6-0 och Sverige leder med ointagliga 2-0 i matcher. 

DERBY

— Det var kul och spännande. Lite pirrigt innan matchen. Sen var det skönt att få debutera mot ett lag som Monaco, som kanske inte är det svåraste, säger Douglas Rutgersson till PadelDirekt. 

Det var över nästan innan det hade börjat. I den andra matchen besegrade Simon Vasquez/Anton Andersson Nicolas Fedoroff/Morgan Teissier med 6-0, 6-0 och klasskillnad är ett milt ord att använda för att beskriva hur mycket bättre Sverige var.

Sverige tog först ledningen med 1-0 i matcher mot Monaco i VM-kvalet i Derby.
Albin Olsson/Douglas Rutgersson hade inga problem med att städa av Monaco och Dario Maturi/Eugenio Forchione med 6-2, 6-0. 

Eventuellt fanns det lite nervositet hos det unga paret Olsson, 20, och Rutgersson, 22, till en början men när de förstod nivåskillnaden släppte det och de sprang i från. 

”Dröm som går i uppfyllelse” 

— Jag var nervös, detta är ju en dröm som går i uppfyllelse men när vi fick första breaket så släppte det och efter det rullade det på och vi gjorde det vi skulle, säger Albin Olsson.

En perfekt start för Sverige i VM-kvalet alltså. Olsson/Rutgersson såg ut att trivas både individuellt på banan och tillsammans som par. Den något äldre av dem, Rutgersson, var den som visade vägen i första set med flertalet vinnare och Albin Olsson blev bättre ju längre matchen led. 

Sverige ställs sedan mot Portugal i kväll. En match som kommer att avgöra gruppen. Den matchen börjar som tidigast 18.00. För Portugal blir matchen mot Sverige deras första i turneringen. 

— Jag tror det var bättre att få spela en match innan. Att få känna på banorna och stämningen i hallen, vilket jag tror kan vara en fördel mot Portugal, säger Rutgersson. 

I den sista matchen besegrade Viktor Stjern/Daniel Appelgren Florian Valsot/Pierre Valsot med 6-4, 6-0- 


Laguppställning

Sverige
Match 1: Douglas Rutgersson/Albin Olsson
Match 2: Anton Andersson/Simon Vasquez
Match 3: Viktor Stjern/Daniel Appelgren

Monaco
Match 1: Dario Maturi/Eugenio Forchione
Match 2: Nicolas Fedoroff/Morgan Teissier
Match 3: Florian Valsot/Pierre Valsot

Bevakningen av VM-kvalet i Derby presenteras i samarbete med RS Sports och Matchi

Den här artikeln handlar om: