Arjen Robben & Robin Van Persie.
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Före detta landslagsspelarna i fotboll: ”Vi spelar hellre padel”

ANNONS

World Padel Tour har stannat till i Amsterdam för första gången. Och några välkända före detta fotbollsspelare syntes till när turneringen invigdes. Arjen Robben och Robin van Persie, med förflutet i det nederländska landslaget, spelade en uppvisningsmatch tillsammans med världsettorna Juan Lebron och Ale Galan.

Amsterdam Open är igång. Det är första gången WPT anordnar en turnering i Nederländerna så därför bjöds de tidigare landslagsspelare i fotboll Robin van Persie och Arjen Robben in för att närvara vid invigningen. Där fick de visa upp sina padelkunskaper tillsammans med världens bästa padelspelare Juan Lebron och Ale Galan

Och där fick båda fotbollsherrarna frågan om vad de tycker om padel:

— Vi spelar hellre padel än fotboll, sa van Persie enligt sajten sportnieuws.nl

Robin Van Persie har ett gediget padelintresse och likt flera andra fotbollsprofiler har han investerat i sporten. Holländaren, som spelat i de engelska toppklubbarna Arsenal och Manchester United har ett eget klädmärke som också producerar padelprodukter.  

På lördag ska Van Persie och den forne Bayern München-stjärnan Robben möta varandra igen, men då i en kändisturnering med andra välkända idrottsprofiler från Nederländerna som kommer närvara.  

Den här artikeln handlar om: