Foto: Bildbyrån.
Internationell padel

Liverpoolstjärnan ger sig in i padel: ”Jag tycker verkligen om det”

ANNONS

Försvarsgeneralen i Premier League-laget Liverpool FC, Virgil Van Dijk, är den senaste i raden av idrottsstjärnor att ansluta sig till det brittiska padelföretaget Game4padel, enligt Tennis365 media.

Att padel går hem hos fotbollsspelare är ingen hemlighet. I Sverige är Zlatan Ibrahimovic det stora ansiktet utåt för sporten och internationellt sett är han i sällskap med de forna storstjärnorna Zinedine Zidane, Carles Puyol och Francesco Totti, för att bara nämna några.

Även tränare i flera storlag i Premier League, såsom Pep Guardiola, Patrick Vieira i Crystal Palace och Arsenals Mikel Arteta har uttryckt sin kärlek till padel. 

PadelDirekt har tidigare skrivit om Liverpools nya träningsanläggning AXA Training Center, ett monsterbygge på 9200 kvadratmeter, som stod klart 2020 – som utöver sina tre fotbollsplaner även innehar två padelbanor.

Liverpools tränarstab med tysken Jürgen Klopp i spetsen har ett allmänt stort padelintresse och han har till och med ett eget sortiment av racketar från Wilson. Nu verkar det också som att passionen för padel har smittat av sig på en av hans stjärnspelare.

— Jag tycker verkligen om padel. Det är ett fantastiskt sätt att slappna av efter en match eller träning och det är också väldigt trevligt, säger Van Dijk till Tennis365 media.

”Vill få padel att växa i Storbritannien”

Padel har inte fått fotfäste i England riktigt på samma sätt som i flera andra europeiska länder, såsom Sverige, Italien och Van Dijks hemland Nederländerna. Men det är något fotbollsstjärnan vill hjälpa till att ändra på.

– Jag har verkligen blivit imponerad av Game4Padel-teamet och deras ambitioner. Jag har sett hur padel verkligen har vuxit snabbt i Nederländerna och förhoppningsvis kommer mitt engagemang att hjälpa det att växa här i Storbritannien, säger han. 

Game4Padel har sin bas i Edinburgh, Skottland, och är ett av de företag som leder tillväxten av padel i Storbritannien. 

Bland dess ambassadörer och investerare finns idrottspersonligheter som tennisspelaren Andy Murray, den före detta tennisspelaren och nuvarande TV-presentatören Annabel Croft, rugbylegendaren Jonathan Davies, den brittiske presentatören Andrew Castle och numera även Liverpoolstjärnan Virgil Van Dijk. 


 

Den här artikeln handlar om: