På bilden: Jürgen Klopp, som är ett erkänt stort padelfan.
Foto: Getty Images
Internationell padel

Två padelbanor på Liverpools nya mångbiljonbygge

ANNONS

Liverpool FC flyttade i går in på sin nya toppmoderna träningsanläggning AXA Training Center och lämnade därmed klassiska Melwood. 
Den nya anläggningen som tagit 722 dagar att bygga och kostat uppskattningsvis 571 500 000 kronor rymmer bland annat två padelbanor. 

Liverpools nya träningsanläggning på 9200 kvadratmeter rymmer det mesta. Tre fotbollsplaner, en sporthall, två gym, en pool, en beachvolleybollplan, ett konferenscenter och toppmoderna medicinska anläggningar — och så två padelbanor.

Banorna på nya den toppmoderna anläggningen, som öppnade officiellt i går, är placerade utomhus men halvt skyddade av tak och väggar. 

— Anläggningen är fantastisk och vem som än får möjligheten att besöka den kommer att bli imponerad. Det är en otrolig byggnad — du har allt du behöver nu och i framtiden. Den är nästintill perfekt, sa tränaren Jürgen Klopp till klubbens hemsida. 

Att fotbollsspelare har börjat intressera sig för padel vet vi sedan tidigare. I Sverige är Zlatan Ibrahimovic ett av de stora ansiktena utåt och internationellt är före detta spelare så som Carles Puyol och Francesco Totti två entusiaster. 

Foto: Liverpool FC. 

Här kan ni se bilder på banorna

Den här artikeln handlar om: