Ari Sanchez och Paula Josemaria vinner Madrid Masters.
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

TV: Nya världsettorna tar fjärde raka titeln — vann efter ny finalskada

ANNONS

Ari Sanchez och Paula Josemaria är i superform. 
I Madrids Masterstävling tog de nya världsettorna sin fjärde raka titel efter en vändning mot Victoria Iglesias/Aranza Aranza Osoro, 4-6, 6-2, 6-1. 
Den jämna finalen tappade fart när Iglesias skadade sig i slutet av andra set.

Ari Sanchez och Paula Josemaria har tagit sin sjuttonde raka seger och sin fjärde raka titel. De har gjort det inför fullsatta läktare i Madrid och befäster sin plats som världens just nu bästa par. På måndag har de det också på papper — då går de om Gemma Triay och Ale Salazar på rankingen och blir världsettor. 

— Vi visste att det skulle bli tufft i deras första final tillsammans. De var väldigt bra i första set men vi hittade en lösning och kämpade. I dag blev vi påminda om hur det är att verkligen behöva kriga, senaste finalen vann vi lite enklare, säger Ari Sanchez i Viaplays sändning. 

Finalen var välspelad från start till och med slutet av andra set då Victoria Iglesias ådrog sig en skada på baksida lår. Tredje set kunde hon inte överhuvudtaget göra sig själv rättvisa utan haltade mest runt för att spela klart matchen. 

Det tajta spelschemat (detta var den tredje turneringen på tre veckor) har påverkat spelarna och även Cascais final avgjordes efter en skada — då var det Bea Gonzalez som tvingades bryta. 

— Jag vill verkligen gratulera Aranza och Victoria till deras fina turnering, fortsätter Sanchez.

13 segrar från att slå rekord

Paula Josemaria fick frågan om hur högt deras tak är. De har nu tagit 17 raka segrar tillsammans.

— Jag blir nervös av den frågan, skrattar Paula. Vi jobbar hårt hela tiden och försöker bli bättre. Vi har ett fantastiskt team bakom oss, så vi dedikerar vinsten till dem. Jag vet inte vad taket är för oss men vi fortsätter jobba, säger Josemaria. 

Rekordet för antalet raka segrar är 30, det rekordet innehar tvillingarna Majo Alayeto och Mapi Alayeto. 

— Jag tror det blir svårt men vi kommer göra allt för att nå dit, fortsätter Josemaria.


 TV: Se läckra slaget från Osoro.

Den här artikeln handlar om: