Foto: Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Stjerns/Bonfrés första titel på flera år: ”Allt att vinna när vi lurade döden”

ANNONS

I sin första final för säsongen kommer också årets första titel för Viktor Stjern och Pierre Bonfré. 
I årets första helsvenska final på herrsidan besegrade de skrällparet Per Hjalmarson och Albin Olsson med 6-3, 6-3 på SPT 6 i Västerås. 

Albin Olsson slog den sista volleyn i galler och Viktor Stjern och Pierre Bonfré kunde vråla ut sitt patenterade segervrål. Det rutinerade, och av padelfans runtom i Sverige omtyckta paret, har hittat formen under hösten och fick i dag vinna sin första SPT-titel för året. 

— Herregud, det är klart att det är en jävla skillnad att sätta sig i bilen fem timmar hem efter att ha vunnit kontra att ha förlorat, vi är grymt glada, säger Viktor Stjern i Padel-Televisions sändning. 

De gjorde det efter en final där de tog kommandot direkt och spelade stabilt, utan enkla misstag, från start till mål. Matchen blev — på Stjern/Bonfré-vis en ”pang-pang-historia” där hårda grundslag och mycket volleys nyttjades från båda paren. 

I semifinaleln, 6-4, 6-2, och i finalen, 6-3, 6-3, spelade de som bäst och segern var aldrig hotad.

”Allt att vinna när vi lurade döden”

— Det känns som vi har haft många semifinaler och finaler men vi har väntat på den där riktiga fullträffen. Det var några år sedan vi vann en tävling nu (SM-guldet 2019). Så vi var långt i från nöjda med en finalplats här, utan vi ville verkligen vinna. Och jag tyckte vi markerade det direkt och spelade väldigt bra, säger Pierre Bonfré.

Per Hjalmarson och Albin Olsson stod för sitt livs seger när de slog Jose Gaspar/Cayetano Rocafort i semifinalen och var kanske lite tagna av stundens allvar i finalen. De orkade inte riktigt ladda om och nivån från semifinalen var lite lägre och misstagen lite fler i finalen. 

Men det kunde varit ett helt annat lag som Olsson/Hjalmarson mötte i finalen. Stjern/Bonfré var illa ute redan i kvartsfinalen. 

— Vi låg under 1-0 i set och 5-3 i kvartsinalen, så det är små marginaler. Torskar vi den så är det en skithelg och man ska byta partner, skojar Stjern och fortsätter:

— Men nu skiner solen, och det är klart att det var en vändpunkt. Vi kände också i dag att vi hade allt att vinna när vi liksom lurade döden dagen innan, avslutar Viktor Stjern.


TV: Se fina bollen från WPT-finalen i Madrid. 

Den här artikeln handlar om: