SPT 6 Västerås
Foto: Padel-Television.
Swedish Padel Tour

Hjalmarson, 39, till sin första SPT-final — besegrar spanska suveränerna

ANNONS

Per Hjalmarson och Albin Olsson har stått för en årets största sensationer på Swedish Padel Tour. 
Efter dubbel tiebreaks-rysare slår de ut inga mindre än Cayetano Rocafort och Jose Gaspar i semifinalen i SPT 6 i Västerås. 
Resultatet skrevs till 7-6, 7-6.

Efter matchbollen hade slagits in hoppade Per Hjalmarson upp i famnen på Albin Olsson och firade den nästan osannolika segern.

— Jag försöker att inte tänka på det för mycket nu utan ladda om och lägga fokus på finalen. Men det är klart det känns bra, det är jätteskönt, säger Albin Olsson när PadelDirekt når honom i stressen mellan semifinalen och finalen. 

Olsson/Hjalmarson, i par, hade inte varit i semifinal någonsin på SPT förut. Nu har de tagit sig hela vägen till final.

— Så klart visste vi att det skulle bli tufft. Men vi vet vad vi har för högstanivå och drar vi ner på misstagen och spelar bra kan vi slå de flesta paren, forsätter Olsson. 

Många överraskades av att Jonas Björkman valde att ta ut unge Albin Olsson, 20, i sin landslagstrupp för det stundande VM-kvalet i Derby. Nu är nog inte lika många förvånade över det. 

— Centercourten är relativt långsam även om den biter bra med spinn. Vi anpassar oss bra och har mentalt accepterat det. Vi vet att det kommer bli lite längre poäng och vi gör verkligen jobbet. Vi fick en en bra känsla tidigt i turneringen och den jobbar vi vidare på och det räcker ganska långt.

”De gjorde det bättre än oss”

Matchbollen, vid 9-8-ledning i tiebreak för Olsson/Hjalmarson, var lika spännande som matchen i sig. Hjalmarson kickade ut bollen men Rocafort var snabbt där och fick in den men där stod den 39-årige sluggern helt rätt och kunde styra in bollen och segern. 

— De gjorde en bra match och de gjorde det bättre än oss. Det var deras dag i dag, grattis till dem, säger Cayetano Rocafort till Padel-Television. 

Också hans partner — årets trefaldiga SPT-vinnare Jose Jose Gaspar — berömde motståndet efter matchen. 

— De spelade väldigt bra. Vi gjorde några misstag men spelade inte dåligt. De gjorde det jättebra och jag tycker det är bra för padeln att nivån har blivit så hög här, säger Jose Gaspar.

I finalen ställs Olsson/Hjalmarson mot Viktor Stjern och Pierre Bonfré


TV: Se fantastiska matchbollen. 

Foto: Padel-Televison. 

Den här artikeln handlar om: