WPT Madrid Master
Ale Salazar.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Fiasko för världsettorna — kan tappa sin plats på rankingen

ANNONS

Gemma Triay och Ale Salazar har hamnat i en formsvacka. 
Världsettorna åkte ut redan i andra omgången av Madrids World Padel Tour-Master. 
Ett av årets överraskningspar, Marta Talavan och Sofia Araujo, besegrade Triay/Salazar med 7-6, 7-5.

När Ale Salazar slog sin forehand rätt i glas vid underläge 5-6 och Golden Point i andra set brast Marta Talavan (22) och Sofia Araujo (19) ut i vild glädje. De föll ner på knä och när kamerorna nådde Talavan vid bänken syntes det tårar i ögonen på henne.

För andra gången i år hade — ett av årets överraskningspar Marta Talavan och Sofia Araujo — besegrat Gemma Triay och Ale Salazar. Första gången lyckades de göra det i Marbellas Mastersturnering i juni.

— Det är mycket som går genom mitt huvud nu. Det är mycket glädje efter att verkligen ha gett allt därute, vilket är det enda sättet du kan besegra världsettorna på, säger Marta Talavan till WPT tv.

Andra knocken på kort tid

Backhandspelaren Sofia Araujo efter jätteskrällen: 

— Jag vill fira denna seger med alla i vårt team, det ska vi göra nu och i morgon kommer vi tillbaka för mer. 

För Triay/Salazar var detta andra knocken de drabbats av på kort tid. I finalen i Stockholm fick de se sig fullständigt utskåpade av Paula Josemaria och Ari Sanchez i finalen, 1-6, 1-6. En förlust de alltså följer upp med att åka ut redan i den andra omgången av Madrids Master. 

Detta trots att ettorna i andra set hämtade upp underläge 2-5 till 5-5 och dessutom hade två breakbollar fram till 6-5. Triay/Salazar lyckades bara vinna fyra av 12 breakbollar under matchen, vilket blev en avgörande faktor. Inte heller smasharna — som ofta brukar vara en vinnande faktor för framförallt Triay — gick hem. Endast 12 av 31 smashar gav poäng. 

Förlusten kan också betyda att Salazar/Triay tappar sin förstaplats på rankingen. Om Paula Josemaria och Ari Sanchez går till semifinal i Madrid, (de är i kvartsfinal nu) går de om. 


TV: Svenske NHL-legendaren lär ut padel i Kanada. 

Den här artikeln handlar om: