WPT Marbella Master
Sofia Araujo & Marta Talavan.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Marta Talavan i tårar efter sensationen — fiasko för världsettorna Salazar/Triay

ANNONS

Marbella WPT har fått sin första jätteskräll. 
Formtoppade portugisiskan Sofia Araujo och nya partnern Marta Talavan gjorde sitt livs match och slog ut Ale Salazar och Gemma Triay.  
7-5, 2-6, 6-2 skrevs resultatet till — världsettornas sämsta prestation i år.

— Jag är verkligen full av känslor nu. Det var en otroligt tuff match, säger 28-rankade Marta Talavan i WPT:s sändning.

Racerbilen Ale Salazar/Gemma Triay har tappat fart. Senast i Danmarks World Padel Tour-turnering missade de sin första final för säsongen och i Marbella räckte världsettorna inte längre än till åttondelsfinal — och det var helt rättvist. Denna gången var det inget etablerat par som lyckades slå ut dem — utan helt nykomponerade Sofia Araujo (rankad 22) och Marta Talavan. 

För Talavan blir det första gången i år som hon spelar kvartsfinal. Efter 2,5 timmar i värmen på utomhusbanan i Marbella tårades ögonen för henne efteråt.

— Tack så mycket, jag är verkligen full av känslor nu. Det var en otroligt tuff match, vi startade svagt och jag var otroligt nervös, jag ville göra det bra. Det är vår första turnering tillsammans, så vi ville visa vad vi kan och det tycker jag vi gjorde idag, säger Marta Talavan i en känslosam intervju med WPT. 

”Vi trodde vi kunde vinna den här matchen”

För Talavan var detta hennes största triumf i karriären. Något Araujo i par med Majo Alayeto fick uppleva redan förra veckan när hon hoppade in som reserv för skadade Mapi Alayeto. Oväntat lyckades de då ta sig till final. Och det var just Araujo som med sina tunga slag och aggressiva offensiv var tungan på vågen i den här matchen. 

— Vi trodde att vi kunde vinna den här matchen och därför lyckades vi, nu ska vi bara fortsätta, säger Sofia Araujo och passade på att tacka sina fans på portugisiska. 

Även om Triay och Salazar inte riktigt stod att känna igen så var det inte dem som förlorade matchen utan Araujo/Talavan som vann den. De lyckades försvara sig bra i flera långa bollar och tappade inte momentum förrän sent i andra set där de blev breakade. I tredje breakade de själva direkt och höll sedan setet ut. Triay brukar vara den som avgör och ofta kickar ut men symptomatiskt för den här matchen var det precis det Araujo gjorde på matchbollen — och Triay hann inte med att springa ut för att rädda. 

I morgon ställs Araujo/Talavan mot Aranza Osoro/Victoria Iglesias.


TV: Araujo briljerar. 


ARKIV: Ida Jarlskog gör det snyggt på SPT. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: