Marta Ortegas glädjetårar.
Foto: WPT
World Padel Tour

Ortega i tårar efter första WPT Open-titeln med Gonzalez

ANNONS

Bea Gonzalez och Marta Ortega, WPT:s sjätte bästa par, vann sin första Open tillsammans efter att ha besegrat Mapi Sanchez Alayeto och Sofia Araujo med 6-2, 6-4 i finalen av World Padel Tour Danish Open.

I den första WPT-finalen för säsongen utan världsettorna på banan ställdes två otippade lag emot varandra: Bea Gonzalez/Marta Ortega och Sofia Araujo/Mapi Sanchez Alayeto. 

Båda paren kom in i finalen i storform utan att ha tappat ett enda set under hela turneringen.

Marta Ortega och Bea Gonzalez inledde finalen med att bryta motståndarnas serve i det första spelet. Även om det första setet var jämnt — de spelade till exempel fyra Golden Points på åtta game — lyckades det spanska paret ta de viktiga poängen och vann med 6-2 på 50 minuter.

I andra set bibehöll Gonzalez och Ortega den soliditet i spelet som de visat under hela turneringen och lyckades ta hem matchen i två set, 6-2, 6-4.

— Vi förtjänade detta. Vi har arbetat mycket hårt för att uppnå det. Den här säsongen har vi förlorat matcher som har skadat oss mycket, men de har hjälpt oss att komma tillbaka starkare och uppnå den här belöningen. Idag är en dag att njuta av, sade Bea Gonzalez efter matchen.

Därmed tog ”Martita” och Bea sin första Open-titel tillsammans, vilket blev parets tredje titel för säsongen efter att ha vunnit WPT Challenger i Albacete och Getafe.

 

Den här artikeln handlar om: