Internationell padel

TV: Här lär Daniel Alfredsson kanadensarna att spela padel

ANNONS

Kanada har ännu inte drabbats av padelfeber. Men det ska den svenska NHL-legendaren Daniel Alfredsson försöka ändra på. Den tidigare Ottawa Senators-kaptenen bjöd in två kanadensiska reportar på sportkanalen TSN för att visa upp och marknadsföra sporten.

Som PadelDirekt tidigare rapporterat har Daniel Alfredsson tackat nej till att kliva in som ny delägare i NHL-klubben Ottawa Senators, en förening han representerade under 17 av sina 18 säsonger i världens bästa hockeyliga. I stället har 49-åringen valt att satsa på padel.

Tillsammans med sin yngre bror Henric Alfredsson har den tidigare NHL-stjärnan undersökt möjligheter att bygga banor i Ottawa, där han fortfarande är bosatt tillsammans med sin familj.

I den kanadensiska sportkanalen TSN visade bröderna Alfredsson nyligen upp padeln och bjöd in två av kanalens reportrar att testa på sporten.

I videospelaren ovan kan ni ser hur det artade sig.

Kanada har i nuläget banor i Montréal, Calgary, Ottawa och provinsen British Columbia. Får Alfredsson sin vilja igenom kommer det att bli betydligt fler på sikt.

 

Den här artikeln handlar om: