Bildbyrån.
Internationell padel

Alfredsson säger nej till delägarskap i klassiska klubben — satsar på padel

ANNONS

Den tidigare hockeylegendaren i Ottawa Senators, Daniel Alfredsson, vill ta padeln till Kanada och huvudstaden Ottawa. 
— Med 17 säsonger i klubben finns dörren fortfarande öppen för att återvända till Ottawa Senators men nu ligger fokuset på padeln, säger Daniel Alfredsson till Ottawa Sun. 

Inom hockeyn är han en legendar i både Kanada och Sverige. Daniel Alfredsson har 17 säsonger i klubben Ottawa Senators — den nu fyllda 49-åringen var dessutom lagkapten mellan 1999 — 2013. 

Efter en tragisk bortgång av klubbägaren Eugene Melnyk har dagstidningen Ottawa Sun träffat honom för en intervju om klubbens ägarskap och en potentiell öppning för Ottawa-legendaren — men Daniel Alfredssons har bytt klubban mot racket och har nu sitt fokus på att ta padeln till hemstaden Ottawa. 

— Mitt fokus just nu är på padeln och mina barns hockey, säger Daniel Alfredsson till Ottawa Sun. 

Vill bygga eget center med brorsan

Alfredsson har förhoppningar om att starta upp ett eget padelcenter i staden och letar nu efter mark för att bygga sin egna anläggning. 

— Jag och min bror Henric (Alfredsson) har tillbringat de senaste åren med att försöka hitta lämpliga inomhus- och utomhusutrymmen för att bygga ett eget padelcenter i Ottawa. 

Han fortsätter: 

— Vi har inspirerats av padelns framfart hemma i Sverige och har nu i sommar ett samarbete med Rideau Sports Center, som har en mobil padelbana, för att få fler folk att prova på och sprida sporten vidare. 

Legendaren har bra koll på padelns utvecklin.

— Jag tvivlar inte på att denna sport kommer att ta fart. Till samma punkt som Sverige? Kanske inte. Men i Sverige för 8-10 år sedan fanns det fem banor och i dag finns det över 5 000 banor, avslutar han.


ARKIV: Se Simon Vasquez träna med Adrian Blanco i Odense. 

Den här artikeln handlar om: