WPT STOCKHOLM
Pär Arlbrandt och Kenny Källström.
Foto: Bildbyrån & privat.
World Padel Tour

Tidigare hockeyproffsen gör WPT-debut: "Alla spelare är otroligt mycket vassare"

ANNONS

På söndag inleds kvalet till Swedish Padel Open på Ledap i Sollentuna. En mängd svenska förmågor kommer göra upp om att ta sig vidare till huvudturneringen. 
Däribland Pär Arlbrandt och Kenny Källström — som gör sina allra första framträdanden på WPT-scenen.

—Vi ser det som en rolig grej, det är ju fantastiskt att få möta två spelare som är runt 100 i världen vid ett tillfälle när de är fullt fokuserade, säger Pär Arlbrandt till PadelDirekt.

PadelDirekt har tidigare skrivit om Pär Arlbrandts resa från elithockey till storsatsning på padel. Han har sedan dess klättrat upp till plats 39 på Sverige-rankingen och han har spelat flera matcher på Swedish Padel Tour — senast förra helgen under SPT 5 i Växjö. 

Men nu ska han alltså ta steget upp till World Padel Tour, tillsammans med en annan före detta hockeylirare i Kenny Källström. Den kraftfulle backen hann spela 223 allsvenska matcher med Leksand och Västerås, innan han lade skridskorna på hyllan för två år sedan och inledde sin padelsatsning. 

—Det är jättekul att spela med Kenny, vi har riktigt kul utanför planen och kompletterar varandra bra på densamma. Som lag är vi bollsäkra, men behöver kanske hitta fler sätt att vinna poänger på, säger 39-årige Arlbrandt. 

“Vi är två bollsnåla gnetare”

Duon ställs mot tufft motstånd i form av argentinaren Federico Mourino och spanjoren Victor Mena, rankade 90 respektive 103 på WPT-rankingen — och svenskarna har taktiken klar:

—Alla på denna nivå är ju såklart superbra så förväntar mig inget annat. Vi är två bollsnåla gnetare som gärna har långa bollar så jag hoppas vi kan få spelet åt det hållet stundtals i alla fall. Sen fattar vi också att vår största chans att vinna är att någon av motståndarna stukar foten på inbollningen, fortsätter Arlbrandt glatt. 

Som två före detta hockeyspelare — finns det något särskilt ni kan ta med er därifrån som gynnar er på padelbanan?
—Det är väl tveksamt, det skulle väl vara fysiken som påminner om hockey, man kör intensivt en boll och sen lite vila. Det passar oss bättre än att ligga och mala på. 

Vad kommer bli största skillnaden mellan att spela SPT och WPT tror du? 
—Det är väl så enkelt som att alla spelare är otroligt mycket vassare skulle jag gissa. 

De forna hockeyproffsen kliver in i Pre Previa (förkval) omgång 2 imorgon, söndag med matchstart kl 16.00. 


 

Den här artikeln handlar om: