WPT Cascais Open
Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Windahl till Previa-final – ställs mot Solanos ex-partner: ”Ett klasspar”

ANNONS

Det går som smort inledningsvis för Daniel Windahl och hans nya partner Jose Solano. 
Efter seger 7-5, 6-4 mot Adrian Blanco/Javier Martinez är den nya duon framme i Previa-final. 

”Det kändes bra, vi hade bra kemi i går, ännu bättre i dag och spelade som ett lag och vann tillsammans”, skriver Daniel Windahl i ett sms. 

Daniel Windahl har gått från argentinskt till spanskt som partner till höger om sig på banan och duon är definitivt inne i en nyförälskelse. 

I Windahl/Solanos första tävling har de vunnit de två första matcherna i raka set och är nu framme i Previa-final. 

I dagens match kom det första breaket i perfekt läge, vid 5-5 i första set. Ett set de sedan vann med 7-5. Den känslan surfade de sedan vidare på i andra set där de fick ett tidigt break som de sedan inte släppte.

”Grymt bra känsla i laget”

Windahl/Solano fick, mot Simon Vasquezs förra partner Jose Solano, chansen att serva hem matchen vid ställningen 5-4. Där krävdes det Golden Point för att avgöra och i rätt läge var de återigen som bäst och vann andra set med 6-4.  

”Så klart väldigt glad över den här starten, det är inget vi kunde förvänta oss i och med att det är så otroligt bra par med. Denna matchen var tuff. Vi hade många möjligheter att breaka tidigare men bättre sent än aldrig”‚ fortsätter Windahl. 

”De har vunnit två tuffa matcher, har grymt bra känsla i laget och är på banan för varandra”‚  skriver tränaren Andréas Johansson i ett sms. 

Windahl är nu framme i sin fjärde Previa-final för året — en gång har han lyckats ta sig vidare, det var i Valladolid i slutet av juni. 

Solano ställs mot ex-partnern 

I eftermiddag 17.00 svensk tid ställs Windahl/Solano mot talangen Edu Alonso (rankad 41) /Juanlu Esbri (52). En riktigt tuff match på pappret men Windahl har besegrat Alonso tidigare.

En rolig detalj och en match i matchen senare i dag blir mellan Windahls partner Jose Solano och Juanlu Esbri. De två har tidigare spelat med varandra. 

”Supertufft men bara att njuta. Danne har varit på banan när Edu Alonso har besegrats förr och Solano tävlade nästan hela förra säsongen med Esbri så inget okänt motstånd. Men favoritskapet helt klar hos motståndarna. De var första par att missa cutten för huvudturneringen så det är ett klasspar”, fortsätter Johansson. 

 


ARKIV: Windahl i boll med Vasquez på SPT 1. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: