SPT 5 Växjö
Tea Hylander.
Foto: Bildbyrån.
Swedish Padel Tour

Jättetalangen tvingades bryta match: ”Oregelbundna hjärtslag och hjärtrusningar”

ANNONS

Efter bara fem game tvingades stortalangen Tea Hylander avbryta sextondelsfinalen tillsammans med partner Evelina Hennigor. 
I underläge 2-3 i game mot Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson klagade 17-åringen över hög puls och hjärtrusningar. 

VÄXJÖ

— Hon sa att hon hade oregelbundna hjärtslag och fick hjärtrusningar, berättar Johanna Skarp på Svenska Padelförbundet för Padel-Television.

Efter att ha besegrat Eva Berg och Thea Lif i den första omgången av SPT 5 i Växjö ställdes Tea Hylander och Evelina Hennigor mot Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson i åttondelsfinalen. Men matchen mot det svenska topparet blev kortvarig. Redan efter fem game tvingades Tea Hylander avbryta matchen.

— Hon hade inte haft detta tidigare och vi vet inte vad det beror på. Troligtvis är det ingen fara men vi hade läkare och sjuksköterska som vi konsulterade, och det är svårt att utreda på plats, så vi tog ett säkert beslut och bröt matchen, fortsätter Skarp. 

Fredrik Ho (pappa till Smilla Ho och Ella Ho som är läkare) var framme hos Tea och pratade med henne. 

— Han frågade henne om hon hade känt det här tidigare och vad hon upplevde och kände. Självklart är det ju lite obehagligt och stressande om man inte haft det tidigare. 

Tea Hylander ansetts vara en av de största talangerna på den svenska damsidan. På SM i Linköping var 17-åringen i kvartsfinal. 

 

Den här artikeln handlar om: